Ново поколение на хоризонта: Три суперзвезди, които Юрген Клоп изгради, също може да напуснат Ливърпул


Ново поколение на хоризонта: Три суперзвезди, които Юрген Клоп изгради, също може да напуснат Ливърпул
Снимка: Getty Images

14183 0

Юрген Клоп шокира всички, които обичат Ливърпул с решението си да напусне в края на сезона. Без да има спекулации, както обикновено се случва, мениджърът обяви, че решението му е взето още през ноември миналата година.

Спортният директор на клуба - Йорг Шматке, също си тръгва от "Анфийлд", но за разлика от Клоп той ще го направи съвсем скоро - след края на януарския трансферен прозорец. Освен Шматке, Клоп ще бъде последван и от своите помощници в клуба. В края на сезона мърсисайдци ще се разделят с Пеп Линдерс, Питър Кравиц и отговорникът за развитието на играчите Витор Матос.

Така, несъмнено предстоят големи промени за мърсисайдци и само времето ще покаже дали отборът ще се нуждае от много време за адаптация към новите лица.

Още: Експерт по езика на тялото: Юрген Клоп е прекалено уморен, избира между здравето си и работата си

Проблем може да се окаже, че и някои от лидерите на отбора ще напусна с изтичането на договорите им през 2025 година, като до този момент се очакваха разговори за подновяването им.

Кои играчи може да последват Юрген Клоп?

Юрген Клоп създаде много силна връзка с футболистите в Ливърпул

До тогава са споразуменията на Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Трент Александър-Арнолд. И тримата се превърнаха в суперзвезди под ръководството на германеца.

Още: Гуардиола: Като си тръгне Клоп, и част от Манчестър Сити ще си тръгне

Припомняме, че Салах вече бе свързван с трансфер в Саудитска Арабия, където отчаяно искат да го привлекат. Капитанът Ван Дайк бе привлечен през 2018 година срещу рекордната тогава сума от 75 млн. паунда и един от големите лидери.  А Александър-Арнолд не е познавал друг мениджър освен Клоп на "Анфийлд", неговият детски клуб, след като премина през академията. Английският национал вече е смятан за един от най-добрите десни бекове в света, като научи изключително много от 56-годишния мениджър.

Въпреки че и тримата имат още една година от договорите си в края на сезона, все още няма признаци за подновяване. Ако триото наистина напусне, това ще доведе до ново поколение в Ливърпул. Може да се твърди, че и тримата са най-важните играчи на клуба, създавайки гръбнак, който може да се конкурира с малцина други в Европа. Големият съперник на Клоп - Хосеп Гуардиола също изрази съжаление и направи голям комплимент на германеца.

Сълзи, песни и обожествяване: Сбогуването на Клоп с Дортмунд, което ще се повтори в Ливърпул (ВИДЕО)

Ерик Тен Хаг поздрави Клоп за работата в Ливърпул, но и отбеляза защо Висшата лига ще страда

Жоан Лапорта мечтае Юрген Клоп да поеме Барселона

Започва се... Шаби Алонсо може да наследи Юрген Клоп начело на Ливърпул

Не само Юрген Клоп, но спортен директор и още трима напускат Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички