Гуардиола: Като си тръгне Клоп, и част от Манчестър Сити ще си тръгне


Гуардиола: Като си тръгне Клоп, и част от Манчестър Сити ще си тръгне
Снимка: GettyImages

5200 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че "ще спи малко по-добре", след като неговият "най-голям съперник" Юрген Клоп разтърси футболния свят с шокиращото си решение да напусне Ливърпул в края на този сезон.

Съперничеството Клоп - Гуардиола

Германецът беше основният конкурент на Гуардиола за титлата в Англия. Макар че каталунският специалист до голяма степен излезе начело по отношение на трофеите по време на ерата на съперничеството си с Клоп, той е наясно със заплахата, която представляват Юрген и неговият отбор.

Той беше най-големият ми съперник, призна Пеп

"Той е абсолютно невероятен мениджър, не го познавам отблизо, но мисля, че е и невероятен човек. Имам чувството, че когато той си тръгне в края на сезона, част от нас в Манчестър Сити също ще си тръгне. Те са най-големият ни съперник през последните години", каза Гуардиола след успеха над Тотнъм снощи.53-годишният испанец може да бъде съпричастен с колегата си за решението му, след като през 2012 г. си тръгна от Барселона по подобни причини.

Пеп е бил в неговото положение

"Всички мениджъри ще се чувстват уморени, когато са изкарали много години в даден клуб. Чувствах нещо подобно в Барселона, така че го разбирам напълно", каза той.

"Той беше най-големият ми съперник, така че мисля, че ще ми липсва, каза специалистът по адрес на Клоп. - Изпитвам известно задоволство, защото без него ще спя малко по-добре в нощта преди да играем срещу Ливърпул, но му желая всичко най-добро. Той не признава, но ще се върне". А ето какво каза Ерик тен Хаг по повод напускането на Клоп. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички