Новият капитан на Ливърпул: За мен е чест да съм лидер на този отбор


Новият капитан на Ливърпул: За мен е чест да съм лидер на този отбор
Снимка: официален сайт

1578 0

Ливърпул днес официално представи новия си капитан. След напускането на дългогодишния капитан на "червените" Стивън Джерард, лентата вече ще стои на ръката на Джордан Хендерсън. Английският национал ще започне петия си сезон с екипа на Ливърпул като лидер на отбора.

Пред официалния сайт на "мърсисайдци" той сподели: "Много съм щастлив и горд. За мен е голяма чест и  привилегия да бъда обявен за капитан на този клуб."

"Когато Стивън не бе в тима през миналия сезон, аз давах всичко от себе си да го замествам по най-добрия възможен начин, когато носех лентата. Сега ще се опитам да продължа да правя това и да продължа да се развивам като капитан. Ще се старая да давам най-доброто от себе през цялото време, тимът ще е на първо място и ще се опитам да му помагам с каквото мога", допълни новият капитан на Ливърпул.

Джордан Хендерсън пристигна на "Анфийлд" през юни 2011 г. и записа 186 мача с екипа на Ливърпул. Така той се превърна в много важна фигура за мениджъра на тима Брендън Роджърс.

Роджърс изтъкна следните неща като причини за избора на футболиста с номер 14 за капитан:

"Джордан е един от футболистите, които дават пример на останалите - със своите действия, отношение и старание. Той е изцяло отдаден на футбола и на Ливърпул и затова може да бъде даван за пример на всеки професионалист."

"Също така той уважава традициите, свързани с Ливърпул и това да бъде капитан на отбора. Хендерсън имаше и щастието да се учи от първа ръка - от един от най-великите футболисти, които някога клубът е имал, в лицето на Стивън Джерард", добави още северноирландецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички