Рахийм Стърлинг по стъпките на... Димитър Бербатов


Рахийм Стърлинг по стъпките на... Димитър Бербатов
Снимка: Getty Images / Guliver

2613 0

Звездата на Ливърпул Рахийм Стърлинг няма никакво намерение да остава в отбора, след като отказа да играе по време на турнето на отбора. Освен това той е настоял за трансфер пред борда на директорите в клуба, което допълнително внася напрежение в тима.

Стърлинг обаче не е нито първият, нито последният играч на планетата, който е предприемал или ще предприеме подобни действия. Даже една от най-големите трансферни саги във Висшата лига в момента прилича на най-голямата изобщо - преминаването на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед.

През 2008 година настъпи срив в отношенията между Мартин Йол и Берба, когато българинът отказа да загрява и да се появи като резерва по време на мач на Спърс. През лятото пък Роби Кийн беше продаден в Ливърпул, а интересът на Манчестър Юнайтед към голмайстора на националния ни отбор отново беше възобновен, след като година по-рано не се стигна до трансфер.

Даниел Леви категорично отказваше да продаде българския нападател, но през цялата подготовка и в първите кръгове треньорът Хуанде Рамос разкри, че умът на Бербатов не е отдаден на играта на Тотнъм, а към "Олд Трафорд".

Сър Алекс Фъргюсън се възползва максимално от това и натискаше до последно за трансфера на българина, който в крайна сметка беше осъществен в последните минути на трансферния прозорец срещу 30.75 милиона паунда.

Случайно или не, оттогава насам "шпорите" отказват да правят с Юнайтед каквито и да е трансфери. А сега ситуацията със Стърлинг прилича поразително на тази с Бербатов отпреди 7 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички