Нов резил за Манчестър Сити и титлата изглежда мираж


Нов резил за Манчестър Сити и титлата изглежда мираж

1257 0

Шампионът Манчестър Сити записа нова голяма издънка, след като едва-едва се добра до 1:1 срещу Хъл Сити на "Етихад", с което "гражданите" съвсем сдадоха титлата в полза на прекия си конкурент Челси.

Манчестър Сити подходи лековато към първото полувреме, в което отправи 6 удара, но нито един не застраши особено вратата на гостите.

В същото време "тигрите" имаха страхотна възможност в 16', когато Елмохамеди уцели гредата след удар с глава. Все пак гостите играеха по-добре и логично стигнаха до първия гол в срещата.

В 35' при контраатака на Хъл топката беше избита в краката на Ливърмор, който стреля от дистанция, но Харт успя да спаси. Топката отново не беше изчистена и Рамирес стреля в гредата, а при добавката точен беше Мейлър за 0:1.

През второто полувреме "гражданите" пробваха да обърнат резултата, но това и така не се случваше. Шампионите отправиха 12 удара през вторите 45 минути и владееха топката в 79% от игровото време, но това се оказа недостатъчно за победата.

Все пак възпитаниците на Мануел Пелегрини се добраха поне до равенство, след като в 92' Джеймс Милнър стреля прекрасно от пряк свободен удар и донесе точката на своите.

Тя обаче не топли феновете на Сити, след като Челси стигна до 2:1 срещу Астън Вила и увеличи преднината си на върха. Шампионите са с 49 точки, но изостават на 7 след изиграването на 22-ия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички