Специалния най-накрая покори Бирмингам и гледа спокойно към титлата


Специалния най-накрая покори Бирмингам и гледа спокойно към титлата

1424 0

Жозе Моуриньо сложи край на черната си серия в Бирмингам и срещу Астън Вила, след като записа първа победа с Челси срещу този съперник на "Вила Парк".

След 2 загуби и 3 равенства Челси спечели с 2:1 след голове на Азар (8) и Иванович (66), а между попаденията на лондончани точен беше Окоре в 48'. Това беше и първи гол за Вила от 11 часа насам.

Радостта за Жозе Моуриньо беше двойна, след като Манчестър Сити направи 1:1 срещу Хъл Сити у дома и разликата на върха стана 7 точки, като "сините" от столицата са с актив от 56 точки.

Лондончани почнаха по-добре и още в 8' вече водеха с 1:0. Оскар проби отдясно и намери Вилиан в наказателното поле. Той от своя страна промуши топката между двама за Азар, който с едно докосване реализира от около 5 метра - 0:1.

Астън Вила не отправи точен удар през първото полувреме, като възпитаниците на Жозе Моуриньо направиха няколко пропуски.

Най-сериозен беше пропускът на Оскар, който в средата на полувремето беше изведен на отлична позиция, но от няколко метра не успя да преодолее Гузан - 0:1 до почивката.

3 минути след почивката обаче "виланите" сложиха край на близо 11-часовата си серия без отбелязан гол. Гил направи чудесен пробив отдясно и центрира в наказателното поле, където Окоре отблизо успя да засече и да изравни.

Така Жозе Моуриньо можеше да остане без победа на "Вила Парк", но все пак беше спасен от Бранислав Иванович в 66'. При центриране в наказателното поле защитник не успя да се намеси и Аспиликуета овладя. Той насочи подаването си към Иванович на 12 метра от вратата. Пред него беше Делф, но  той не успя да се намеси, а сърбинът закова красив гол - 1:2 за Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички