Нов гол на Лингард доближи Уест Хем до топ 4 във Висшата лига


Нов гол на Лингард доближи Уест Хем до топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1650 0

Тимът на Уест Хем надигра Лийдс с 2:0 като домакин в мач от 27-ия кръг на Висшата лига. Играещият под наем от Манчестър Юнайтед Джеси Лингард затвърди силната си игра с екипа на "чуковете" и отбеляза едно от двете попадения в срещата, за да доближи лондончани до топ 4 в английското първенство.

Лийдс отвори работа на ВАР в първите минути на срещата, когато две попадения - на Робъртс и Бамфорд, бяха проверени и отменени от системата за видеоповторения. В средата на полувремето Уест Хем получи дузпа, а Лингард застана зад бялата точка. Стражът на гостите Мелие успя да спаси удара на Лингард, но при добавката англичанинът не сбърка.

Само седем минути по-късно Уест Хем стигна до второ попадение чрез Доусън, който се възползва от асистенция на Кресуел. През втората част Лийдс притисна своя съперник и дори имаше сериозно преимущество по отношение на контрола на топката, но това не бе достатъчно, за да върнат двете инкасирани попадения.

С победата Уест Хем измести Евертън от петото място във Висшата лига с актив от 48 точки - с две повече от "карамелите", които загубиха гостуването си на Челси. Именно "сините" са четвърти с 50 пункта, но и с мач повече от Уест Хем и Евертън. Лийдс е на 11-о място с 35 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички