Нокаут! Манчестър Юнайтед беше развинтен от Тотнъм на "Олд Трафорд"


Нокаут! Манчестър Юнайтед беше развинтен от Тотнъм на "Олд Трафорд"
Снимка: Guliver/GettyImages

6946 0

Манчестър Юнайтед изпадна в нокаут, след като записа втора поредна загуба за само 3 кръга от старта на английската Висша лига. "Червените дяволи" загубиха у дома от Тотнъм с 0:3, въпреки че мениджърът Жозе Моуриньо направи куп промени и дори смени схемата на игра на своя тим. Това обаче не помогна, а английският колос остана във втората половина на таблицата, изоставайки вече на 6 точки от лидерите в класирането.

През първите 45 минути гол не падна, но схемата 3-5-2 определено създаде проблеми на "шпорите", а Ромелу Лукаку се отчете с пропуска на сезона, стреляйки в аут на празна врата.

След почивката обаче Маурисио Почетино направи необходимите корекции в схемата на своите и използва оптимално Кристиан Ериксен. Той се отчете с две асистенции в рамките на само 2 минути, след като първо Кейн с глава в 50' даде аванс на своите, а в 52' Лукас Моура покачи на 0:2.

В 85' той се озова сам в половината на Манчестър Юнайтед, надигра отлично Крис Смолинг в ситуация един срещу един и вкара в далечния за Де Хеа ъгъл - 0:3 за лондонския тим.

Това беше първа загуба на "червените дяволи" у дома срещу Тотнъм от 2015 година, а от тогава насам в 5 мача "шпорите" бяха вкарали едва 1 гол. С победата си лондончани се изравниха на върха с Ливърпул, Челси и Уотфорд, като по голова разлика възпитаниците на Маурисио Почетино отстъпват единствено на "червените" от "Анфийлд".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Тактиката на Юнайтед в мача направи най-голямо впечатление в началните минути, след като Жозе Моуриньо изненадващо избра Андер Ерера да играе редом до централните бранители в схема 3-5-2. Това доведе до грешки в дефанзивен план, но след 14' "червените дяволи" осъществиха две страхотни положения, пропилени от Лукаку.

В 14' Дани Роуз подари топката на нападателя, който остана сам срещу Лорис, подмина го встрани от вратата и стреля, но топката премина на сантиметри от вратата, която в този момент бе напълно празна. 4 минути по-късно прекрасна акция позволи на Шоу да бъде изведен отляво до наказателното поле, той центрира за Лукаку, който стреля с ляв крак, но право в ръцете на Лорис.

До 39' Манчестър Юнайтед доминираше изцяло в срещата, отправяйки 8 удара, 2 от които точни и спасени от стража на Тотнъм. В 40' обаче "шпорите" съжаляваха, че не поведоха, след като прекрасна комбинация позволи на Деле Али да овладее в наказателното поле и да комбинира с Ериксен, който стреля, но Де Хеа съумя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с прекрасен удар отдалеч на Пол Погба, който премина леко встрани от вратата. В 50' обаче се стигна до корнер пред вратата на Давид Де Хеа - Ериксен центрира отлично, Джоунс изпусна Кейн и то с глава съумя да прехвърли вратаря и да отбележи - 0:1 и 19-и гол срещу отбори от топ 6 във Висшата лига.

Само 2 минути по-късно Трипиер с превъзходен пас по дясното крило изведе Ериксен сам по фланга. Той напредна към наказателното поле, подаде на Моура, който от движение стреля и преодоля Де Хеа за втори път - 0:2.

В 65' Линдельоф направи колосална грешка, след като подари топката на Деле Али сам срещу Де Хеа. Той мина покрай испанския страж, но топката му избяга леко. Халфът все пак се завъртя и стреля, но Де Хеа спаси. При последвали корнер Кейн остана непокрит и стреля с глава от 3 метра, но прати топката в аут.

В 85' пък Моура се озова сам в половината на Манчестър Юнайтед, надигра отлично Крис Смолинг в ситуация един срещу един и вкара в далечния за Де Хеа ъгъл - 0:3 за лондонския тим.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Смолинг, Шоу, Матич, Ерера, Фред, Погба, Лингаард, Лукаку

Тотнъм: Лорис, Трипиер, Алдервейрълд, Вертонген, Роус, Дайър, Дембеле, Ериксен, Моура, Деле Али, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Юнайтед е най-критикуваният отбор от началото на сезона, след като отборът едва спечели срещу Лестър, а след това загуби от Брайтън (3:2). Причината обаче не е само слабият старт, а незадоволителната игра на тима от няколко месеца насам. "Червените дяволи" играят неприятен футбол без много положения и от началото на кампанията имат сериозни проблеми с представянето си в третата третина от терена.

На другия полюс е Тотнъм, който започна с 2 поредни победи, въпреки че националите на отбора още са далеч от най-добрата си форма заради продължителното участие на Световното първенство по футбол.

От началото на 2015 годин неизменно домакинът печели двубоя между двата тима. За последно Тотнъм спечели на "Олд Трафорд" през 2014 година. От последната победа на "шпорите" насам обаче отборът е вкарал едва 1 гол в 5 мача като гост на английския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички