"Нямам търпение": Новият ас на Манчестър Юнайтед сподели срещу кой отбор мечтае да играе


"Нямам търпение": Новият ас на Манчестър Юнайтед сподели срещу кой отбор мечтае да играе
Снимка: GettyImages

1793 0

Новият нападател на Манчестър Юнайтед - Расмус Хойлунд, сподели в кои мачове на новия си тим през сезона няма търпение да вземе участие. Любопитно, той не избра някой от именитите си съперници във Висшата лига или Шампионска лига.

Обратно у дома

Вместо това, младият нападател заяви, че очаква с огромно вълнение двубоите срещу бившия си отбор Копенхаген. Датският тим попадна в група с Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Галатасарай в първия по сила европейски клубен турнир.

Първата среща на "лъвовете" с английския колос ще се състои на 24-и октомври, а реваншът на 8-и ноември. 

"Наистина нямам търпение да се срещнем в Шампионска лига. Разбира се, страхотно е да видиш бившия си клуб. Рядко се случва да срещнеш братята си по такъв начин. Ще се надявам да играя, те също. Смятам за прекрасна подобна възможност", започна Хойлунд, цитиран от "Metro" и продължи.

"Обадих се на братята си след жребия. Родителите ни бяха донякъде раздвоени, защото не знаят кого точно да подкрепят. Аз и моите братя обаче реагирахме като 'Хайде! Много е готино. Ние сме конкурентни хора и това е причината да сме там, където сме", добави още той.

Таранът за "градския отбор"

Хойлунд се присъедини от юношеския към мъжкия отбор на Копенхаген през лятото на 2021-ва година. Той записва 5 гола в 32 мача преди да премине в Щурм Грац през януари 2022-ра година.

Жребият отреди той да се завърне на родния стадион, от където даде старт на професионалната си кариера. Там ще го чакат неговите братя Емил и Оскар, които носят цветовете на "бяло-сините".

А на коя легенда на Манчестър ще подражава датчанинът?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички