Няма да спират Висшата лига въпреки локдауна в Англия


Няма да спират Висшата лига въпреки локдауна в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

685 0

Въпреки въвеждането на нов национален локдаун в Англия, елитните спортове в страната, в това число и Висшата лига, ще могат да продължат да се провеждат при закрити врати.

В понеделник вечерта премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че се въвеждат нови противоепидемични мерки за борба с коронавируса и най-вече с новия щам на COVID-19, като се очаква третият локдаун в страната да продължи до средата на февруари.

Висшата лига и другите елитни спортове няма да бъдат засегнати, тъй като имат много стриктни режими за тестване на всички участници и установени протоколи за коронавирус, които ограничават разпространението на вируса. Професионалният спорт в Шотландия също ще продължи, разкри първият министър на страната Никола Стърджън.

Новият локдаун във Великобритания ще засегне много спортове, включително тениса, плуването и голфа. Затварят се също така боулинг залите и залите за танци, а хората ще могат да практикуват спорт навън само в рамките на своя квартал и с най-много един друг човек, с който не живеят на едно място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички