Дани Ингс попари посредствен Ливърпул и им нанесе втора загуба във Висшата лига


Дани Ингс попари посредствен Ливърпул и им нанесе втора загуба във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3664 0

Английският шампион Ливърпул загуби гостуването си на Саутхямптън с резултат 1:0 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Бившият нападател на мърсисайдци Дани Ингс отбеляза единственото попадение в мача в началото на двубоя, с което Ливърпул записа второто си поражение от началото на сезона и трети пореден мач без победа.

Ингс откри резултата още във втората минута, възползвайки се от добро центриране от фаул и добър прехвърлящ удар над Алисон. Ливърпул срещна сериозни трудности да създава голови положения пред противниковата врата, като направиха само един точен удар в срещата - в 75-ата минута.

С поражението Ливърпул остава на първото място във Висшата лига с 33 точки, но дава шанс на втория Манчестър Юнайтед да ги изпревари. "Дяволите" също са с 33 пункта, но с мач по-малко. Саутхямптън пък се изкачи до шестото място с 29 точки, колкото имат и четвъртия и петия Тотнъм и Манчестър Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута домакините стигнаха до гол. Джеймс Уорд-Праус центрира чудесно от фаул и намери Дани Ингс зад отбраната на мърсисайдци, а бившият играч на Ливърпул успя да прехвърли Алисон и да вкара - 1:0!

До края на частта Ливърпул упражни натиск, който обаче не доведе до нищо съществено. В самия край Нейтън Тела изпусна чудесен шанс пред вратата на Алисон, докато опасен удар на Салах с глава излезе в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Саутхямптън продължи с дисциплинираната си игра в отбрана, която не остави почти никакви пространства на нападателите на Ливърпул. Мърсисайдци трудно стигаха до вратата на Форстър, а когато го правеха, не успяваха да нанесат точен удар.

Първият точен удар за Ливърпул в мача дойде в 75-ата минута, когато Садио Мане стреля в обсега на Форстър за рутинно спасяване. В 84' пък "светците" можеха да затворят срещата, но удар на Ян Валери на празна врата се оказа твърде слаб и бе блокиран.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул е в серия от два мача без победа, след като не успя да победи отборите на Уест Бромич и Нюкасъл. Преди това обаче мърсисайдци разгромиха Кристъл Палас с 0:7 като гост, а представянето им до момента през сезона им осигурява първото място в класирането с 33 пункта - колкото има и Манчестър Юнайтед, който е с по-лоша голова разлика.

Днешният съперник на "червените" - Саутхямптън, се наслаждава на отличен сезон, в който дълго време бе много близо до лидерите. В последните кръгове формата на "светците" спадна, като са без победа в последните си четири мача. За днешната среща Юрген Клоп няма да може да разчита на трайно контузените Ван Дайк, Гомес, Матип, Цимикас, Кейта и Жота, но Тиаго може да започне като титуляр. МакКарти, Редмънд и Яник са контузените в лагера на домакините.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Саутхямптън: Форстър, Уокър-Питърс, Стивънс, Беднарек, Бертранд, Диало, Уорд-Праус, Армстронг, Дженепо, Ингс, Уолкът

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Робъртсън, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Тиаго, Мане, Салах, Фирмино

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички