Няма да го познаете! Любимец на сър Алекс Фъргюсън - 8 години, след като напусна Манчестър Юнайтед (СНИМКА)


Няма да го познаете! Любимец на сър Алекс Фъргюсън - 8 години, след като напусна Манчестър Юнайтед (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

6049 0

През 2008 година полузащитникът на Манчестър Юнайтед Андерсон е сред най-големите таланти във футбола. Неслучайно печели и наградата за "Златно момче" - за най-перспективен млад футболист (актуалният носител на приза е Джуд Белингам).

Той бе един от любимците на легендарния сър Алекс Фъргюсън, като почти всички от неговите 181 двубоя за "червените дяволи" са именно под ръководството на шотландеца. Бразилецът има и общо 9 попадения за клуба, както и 20 асистенции.

Той преминава на "Олд Трафорд" от Порто през 2007 година за 31,50 милиона евро и неизменно е част от Юнайтед до края на престоя на Фъргюсън начело на клуба (2013 година). Впоследствие игровото му време намалява все повече, а през 2014 година прекарва половин година под наем във Фиорентина.

В крайна сметка през зимния трансферен прозорец на 2015 година (февруари месец) осъществява постоянен трансфер в Интернасионал в Бразилия. Преминава неуспешно през още няколко клуба, включително и в Турция, като прекратява кариерата си през 2019-а, когато е на 31 години.

Той не е особено активен в социалните мрежи, но наскоро качва снимка със своето семейство. А на нея феновете на Юнайтед не могат да го разпознаят в сравнение с преди. Вижте кадъра по-долу в материала. Преди време бе изразено любопитно мнение, че Андерсон е можело да бъде най-добрият в света, но не му е пукало.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички