Консорциум с участието на Джон Тери пожела да купи дял от Челси


Консорциум с участието на Джон Тери пожела да купи дял от Челси
Снимка: Gulliver/GettyImages

1305 0

Консорциум, воден от Джон Тери, ще се опита да закупи дял от Челси, съобщава Goal.com. Легендата на "сините", заедно с бившата футболистка на женския тим Клеър Рефърти, са оглавили консорциум, който се казва True Blue. С него те ще опитат да закупят 10% от клуба.

Организацията разполага с 250 милиона паунда и не могат да финансират цялата сделка, затова ще опитат да вземат само дял. Те може да подадат съвместна оферта с някой от американските, британските или саудитските кандидати за клуба.

В True Blue участие имат не само Тери и Рефърти, но и няколко известни британски бизнесмени и банкери, съобщава медията. Тя разполага с документи, показващи собствеността на консорциума. Според Goal.com True Blue планира да въведе токъни на стойност 100 паунда за феновете. Такива ще бъдат пуснати и за играчите. Предвижда се например издаване на токън за Кай Хаверц заради победния му гол във финала на Шампионска лига и такъв за капитана Сесар Аспиликуета. А ето каква бе последната по време оферта за Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички