Сър Алекс Фъргюсън и "забраната" му към играч на Манчестър Юнайтед да отиде в Ливърпул


Сър Алекс Фъргюсън и "забраната" му към играч на Манчестър Юнайтед да отиде в Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4374 0

Съперничеството между Манчестър Юнайтед и Ливърпул е едно от най-сериозните такива в цяла Европа. Съвсем обяснимо, изкючително рядко се случва на даден футболист да премине директно от единия в другия отбор. Последният такъв случай е от вече далечната 1964 година - Фил Чиснал.

При престоя на легендарния мениджър на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън е можело да се стигне до нов подобен трансфер, тъй като защитникът Габриел Хайнце е поискал да напусне, а от мърсисайдци са имали желанието да го привлекат. Фъргюсън обаче е бил една от основните причини това да не се случи, става ясно от неговата автобиография.

"На Габриел съвсем недвусмислено му бе казано, че исторически Манчестър Юнайтед не продава играчи на Ливърпул, както и обратното. Една година, след като дойде, той поиска да напусне.

Щяхме да играел с Виляреал (в Шампионска лига - септември 2005 година), когато агентът му дойде да ме види. Нещата вече никога не бяха същите. На следващия ден той се контузи" - разказва Фъргюсън.

Именно тогава Хайнце спечели първата си и единствена титла от Висшата лига, а след този сезон напусна. На Острова тогава се знае, че Ливърпул е отправил оферта, а тогавашният наставник Рафаел Бенитес публично хвалеше бранителя.

"Очевидно е, че е играч, когото харесваме. Той е много добър играч. Това е причината, поради която те (Юнайтед) не искат да го дадат на нас. Направихме оферта, която отказаха. Адвокатите сега работят по това и трябва да почакаме" - споделя тогава Бенитес.

Сега предстои нов епизод от великото съперничество. А ето как Юрген Клоп не пропусна да се заяде с Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички