Неочакван обрат по трансфера на Ди Мария


Неочакван обрат по трансфера на Ди Мария
Снимка: Getty Images/Guliver

2824 0

Преминаването на Анхел Ди Мария в ПСЖ не изглежда толкова сигурно, колкото беше само преди по-малко от 48 часа. Причината за това е финансова.

До момента двата клуба не са се разбрали окончателно за сумата по трансфера на аржентинския ас, но информации от Англия и Франция сочат, че проблемът всъщност е в претенциите на бившия играч на Реал Мадрид.

Агентът на играча Жорже Мендеш е бил категоричен, че Ди Мария няма да подпише за 4 години, а иска 5-годишен контракт. Освен това 27-годишният футболист иска 170 хиляди паунда седмична заплата (след данъци), което прави общо 8 840 000 годишна чиста заплата.

Все пак във Франция са оптимисти, че до трансфер ще се стигне, въпреки че преговорите на ниво клуб-футболист продължават.

Именно забавянето в продажбата на Ди Мария бави и привличането на Педро Родригес. Играчът на Барселона вече се е разбрал за личните си условия, а клубът ще плати откупуващата клауза на стойност 22 милиона паунда. Това обаче ще стане след продажбата на Ди Мария. Ако тя се провали, Педро ще остане на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички