На Острова оцениха Димитър Бербатов по-високо от Анхел Ди Мария


На Острова оцениха Димитър Бербатов по-високо от Анхел Ди Мария

2919 0

Българският нападател Димитър Бербатов попадна в поредната интересна класация на на английските медии. Този път "Daily Mail" направи подреждане с играчи, които са оставили следа на "Олд Трафорд" - независимо положителна или отрицателна, и колко е струвало това на клуба.

Материалът е базиран на Анхел Ди Мария, който се очаква да бъде продаден до 48 часа на ПСЖ. Според изчисленията на медията, ако бъде продаден за 45 милиона паунда, всеки един старт на аржентинеца с червената фланелка ще е струвал космическите 612 500 паунда.

За сравнение, капитанът на тима Уейн Рууни има 428 мача като титуляр за "червените дяволи", като едно титулярно място за бившия играч на Евертън струва на клуба едва 59 813 - повече от 10 пъти по-малко в сравнение с Анхел Ди Мария.

"Дейли Мейл" обръща и сериозно внимание на Димитър Бербатов. Смятаният от мнозина за трансферен провал на сър Алекс получава положителна оценка от медията, въпреки че за 4-те години има 108 мача като титуляр. Клубът загуби 25 милиона паунда от неговата продажба във Фулъм (в сравнение със сумата, дадена на Тотнъм 4 години преди това), но Митко е струвал по 238 хиляди паунда на клуба на мач.

"След 4 сезона на брилянтност, мързел и непоправим стил от страна на Димитър Бербатов, Юнайтед реши да го продаде евтино - за 5 милиона паунда на Фулъм. Все пак обаче той вкара 58 гола или повече от 0.5 средно на мач. Освен това неговата стойност се увеличава от факта, че стана голмайстор във Висшата лига, спечели 2 титли от първенството, завоюва Купата на Лигата, а всичко това гарнира със световна клубна титла", пише в "Дейли Мейл" за българина.

Най-ниска стойност в селекцията на Юнайтед е имал Бебе. При трансфера му "червените дяволи" са останали с 5 милиона "назад", а всеки един от трите му старта е оценен на космическите 1.7 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички