"Нека не пропускаме възможността" - Арсен Венгер с призив към Арсенал преди сблъсъка с Манчестър Сити


"Нека не пропускаме възможността" - Арсен Венгер с призив към Арсенал преди сблъсъка с Манчестър Сити
Снимка: GettyImages

1227 0

Легендарният старши треньор на Арсенал Арсен Венгер посъветва Микел Артета и футболистите му да не пропускат добрата възможност да станат шампиони през сезон 2022/23, тъй като конкуренцията и условията за това през следващата кампания ще бъдат доста по-различни.

В момента "топчиите" са лидери във Висшата лига с актив от 51 точки и мач по-малко от втория Манчестър Сити, който има 48 пункта. Коментарът на Венгер дойде в часовете преди домакинството срещу "гражданите" в утрешния 15 февруари (21:30 часа, отложен двубой от 12-ия кръг).

"Печелиш първенството тогава, когато можеш и не ти пука особено за останалите - взимаш титлата и оставяш другите да говорят", издаде "рецептата" трикратният шампион с Арсенал пред "beIN Sports" и допълни:

"Съгласен съм, че условията за титла през следващия сезон няма да бъдат толкова благоприятни, колкото са в момента, така че нека не пропускаме възможността. Арсенал има 51 точки след 21 мача, което е забележително. Имам усещането, че обичайните фаворити вече са вън от борбата за титлата. Единственият конкурент е Сити, а дори те не са толкова доминиращи на терена, колкото бяха в последните 1-2 години. Усещам и че от началото на сезона Сити са по-уязвими в защитен план, отколкото преди", изтъкна 73-годишният французин.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Признавам си, сгреших"! Легенда на Ливърпул бе впечатлен от младок в отбора

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички