Неймар не е най-добрият бразилец в Европа - вижте кой е избраникът на годината


Неймар не е най-добрият бразилец в Европа - вижте кой е избраникът на годината
Снимка: Guliver/GettyImages

2344 0

Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино бе избран за най-добър бразилски футболист в Европа. Той получи наградата "Samba Gold", която се присъжда на най-добрия бразилец на Стария континент след провеждане на анкета.

Фирмино остави зад себе си имена като Неймар и Марсело за 2018 година. Звездата на Ливърпул получи 21,79% от гласовете, втори в подреждането остана крайният бранител на Реал Мадрид с 20,51%, а трети се нареди нападателят на ПСЖ с 18,67%. През тази година своя глас дадоха 123 000 читатели на сайта "Sambafoot".

Наградата все пак е била притежание на Неймар, при това цели три пъти, а със същия брой се отличава и централния защитник Тиаго Силва. През 2016 година друг играч на Ливърпул спечели приза - Филипе Коутиньо, който вече се подвизава с екипа на Барселона.

Междувременно бивш играч на Ливърпул и Манчестър Сити освободи треньорската си позиция на Острова заради обвинения в малтретиране над футболист. Повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички