"Не вярвах - цял мач ми беше в джоба": 11 години от "онзи" гол на Рууни (ВИДЕО)


"Не вярвах - цял мач ми беше в джоба": 11 години от "онзи" гол на Рууни (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7505 0

Уейн Рууни със сигурност остава в историята на английския футбол и Манчестър Юнайтед като легенда и икона. Трудно е да се определи определен момент, даден мач или какъвто и да е точен пример за това, което той носеше на терена. На моменти той беше всичко за "червените дяволи" - голмайстор, плеймейкър, крило. Бореше се за всяка топка. Имаше невероятен нюх към гола. Помощта му в защита беше безценна. Никога не е блестял с невероятна техника. Но това, което му липсваше технически, той компенсираше със сърце, неуморима воля и "мръсна" английска класа... 

И все пак, ако трябва да изберем един момент от кариерата му, който се е запечатал в съзнанието не само на феновете на Юнайтед, но и на масовия футболен запалянко, то определено това е датата 12.02.2011 - денят, в който Рууни вкара (може би) най-красивия си гол в най-важното дерби за сезона на Манчестър Юнайтед. 

Невероятното изпълнение на Рууни

В битка за върха срещу Манчестър Сити Уейн Рууни подпечата победата с 2:1 над "гражданите" по най-страхотния начин - гол със задна ножица, дошъл след реално неточно центриране на Нани. Този гол беше истинско съвършенство - перфектна постановка на удара, точен контакт с топката, прецизна траектория и неспасяем за вратаря снаряд. 

Голът остава в историята не само със своето изящество, но и с безценния си принос за шампионската титла - предпоследната за Сър Алекс Фъргюсън. Трите точки са с цената на шест, защото са придобити срещу директен конкурент за титлата. А най-голямата наслада за Рууни е, че най-красивото му попадение е не просто победно, а и срещу един от големите врагове на тима. 

Спомените от гола 

"Ако трябва да съм честен, просто си помислих, че трябва да се пробвам. Определено нямах силен мач до този момент и, за мое щастие, топката влезе в горния ъгъл. След това спечелихме и титлата, а това беше много важен за нас мач", спомня си Рууни за гола. 

"Топ нападателите правят невероятни неща понякога. Този гол е доказателство за таланта на Уейн. Просто не можех да повярвам какво се случи - през целия мач го държах в задния си джоб. Невероятен", пък бяха думите на Венсан Компани на 10-ата годишнина от гола (бел. ред. - миналата година). 

Прекрасното попадение на Уейн Рууни, можете да видите под статията, а друг феноменален гол със задна ножица и дори по-голямо историческо значение вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички