"Не съм имал подобен мач" - коментарът на Юрген Клоп за Нюкасъл 1:2 Ливърпул и червения картон на Върджил ван Дайк


"Не съм имал подобен мач" - коментарът на Юрген Клоп за Нюкасъл 1:2 Ливърпул и червения картон на Върджил ван Дайк
Снимка: Getty Images

6035 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, бе изключително щастлив заради спечелените три точки при гостуването на Нюкасъл. Мърсисайдци осъществиха обрат от 0:1 до 2:1, въпреки че играха с човек по-малко след 28-ата минута.

"Мисля, че в цялата ми треньорска кариера не съм имал подобен мач! Не става въпрос, че не сме правили обрати и друг път - правили сме, но с 10 човека, при такава атмосфера и срещу такъв опонент... Тези моменти са много редки и затова са много специални", обясни Клоп на пресконференцията си след двубоя и добави:

"Според мен момчетата си заслужиха победата, защото с 10 човека играхме по-добре и дадохме отпор на Нюкасъл. Преди червения картон не бяхме достатъчно спокойни. На полувремето беше ясно, че трябва да се случат 2 неща - Трент да не получава още един жълт картон и да не допускаме нов гол. Знаехме, че ако се спазят тези 2 условия, ще имаме шансове".

"Представям си как се чувстват Еди Хау и феновете на Нюкасъл в момента. В такива ситуации обикновено печелиш мача, но това не се случи днес, защото моите футболисти продължиха да вярват и аз съм много доволен от това", допълни наставникът на Ливърпул, а след това каза няколко думи и за изгонването на Ван Дайк (ВИДЕО):

"Не мисля, че това беше червен картон. Общо взето, нямаше сериозен контакт, но какво мога да кажа? Решението е взето и не мога да го променя, а и не искам. Дали бих отсъдил нарушение за такова единоборство по време на тренировъчна игра? Със сигурност не".

*Четете всички последни новини от английския футбол в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички