Не го е страх от "проклятието": Пиер-Емерик Обамеянг взе №9 в Челси


Не го е страх от "проклятието": Пиер-Емерик Обамеянг взе №9 в Челси
Снимка: Getty Images

1144 0

Новото попълнение на Челси - Пиер-Емерик Обамеянг не се плаши от проклятието на екипа с №9 в тима. Нападателят бе привлечен от Барселона в последния ден на трансферния прозорец и взе фланелката, която другите играчи на Челси не искат да докосват.

За последно с №9 в тима игра Ромелу Лукаку, който не се представи добре в първия си сезон и се върна под наем в Интер през тази година. Преди него няколко елитни нападатели – начело с Фернандо Торес, Радамел Фалкао и Алваро Мората, носиха №9 и нито от тях не се представи на ниво, а наскоро мениджърът на тима Томас Тухел заяви, че играчите вярват, че този екип е прокълнат. Обамеянг обаче не се плаши от това.

" Ако е достатъчно смел да вземе деветката, ще я носи. Трябва да му намерим позиция, да му дадем достатъчно подкрепа, за да завършва атаките. Той не се плаши от миналото и от това, което означава този номер. Готов е да пише своя история. Оба е готов да се бори с предизвикателствата, да вземе №9 и да покаже на хората в Лондон, че е по-добър, отколкото си мислят", каза Тухел.

Обамеянг няма да може да тренира с тима поне до другата седмица, тъй като има счупена челюст, след като въоръжени крадци влязоха с взлом в дома му.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички