Не било честно - в Англия забраниха трансфер на играч, отчаяно опитващ се да напусне Русия


Не било честно - в Англия забраниха трансфер на играч, отчаяно опитващ се да напусне Русия

1066 0

Бърнли се опита да сключи краткосрочна сделка, с която да върне Виктор Моузес в Англия, след като нигериецът се оказа в тежко затруднение като играч на местния Спартак Москва. Моузес, Бърнли и Спартак Москва са били напълно съгласни за осъществяването на подобен трансфер, но англичаните били информирани от Висшата лига, че това няма как да стане.

Sportsmail първи съобщи за развоя около евентуалния транфер, който предвид приетите мерки от шефовете на считаното за най-силно първенство в света, най-вероятно няма да се осъществи.

Руската инвазия в Украйна през миналия месец доведе до временно прекратяване на първенството в Украйна, а в резултат на това ФИФА и УЕФА взеха едноличното решение да позволят на играчи от украински и руски тимове да се присъединят към други европейски отбори по краткосрочни сделки до края на сезона. Решението бе прието, въпреки че трансферният прозорец е затворен.

От своя страна Висшата лига взе суровото решение да не приема нови трансфери, поради "опасения относно спортната почтеност на състезанието". Италианската Серия А и немската Бундеслига също се обединиха около това мнение, докато испанската Ла Лига позволява на клубовете да подписват с играчи от двете лиги.

От така взетите решения Моузес не би могъл да премине на "Търф Муур", докато други страни с огромен интерес биха приветствали бившата звезда на Челси. Именно с подобни трансфери се подсилиха Славия и Локомотив София в последните седмици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички