Настървен Уулвърхемптън засрами Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд"


Настървен Уулвърхемптън засрами Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд"
Снимка: Getty Images

6240 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед претърпя поражение от Уулвърхемптън с 0:1 като домакин в първия си двубой за новата 2022 година. В мач от 21-ия кръг на Висшата лига Уулвс показа по-добра игра и по-голямо желание за победа и заслужено си тръгна с три точки от "Олд Трафорд".

След 712 дни отсъствие Фил Джоунс се завърна в игра за Манчестър Юнайтед, но това не помогна особено на "дяволите". Не им помогна и това, че капитанската лента бе на ръката на Кристиано Роналдо, който не направи почти нищо през пълните си 90 минути на "Олд Трафорд".

Още от първата минута Уулвс притисна своя съперник и не спря да търси попадението до края. Показателно за това е, че "вълците" отправиха 15 удара към вратата на Юнайтед през първата част - най-високият брой удари, който гостуващ тим е нанасял в първите 45 минути на "Олд Трафорд".

За опазването на нулевия резултат на почивката помогна Давид де Хеа, който се отличи с няколко брилянтни намеси. През втората част Юнайтед не промени много в поведението си, като единствено в средата на частта имаше някакво оживление в редиците. Тогава Бруно Фернандеш уцели греда, а Роналдо вкара гол от засада.

В следващите минути Уулвс отново взе инициативата, като Ромен Саис уцели греда, а Даниел Поденс претендираше за дузпа след съприкосновение с Варан. В 82-ата минута всичко това нямаше значение, защото Жоао Моутиньо вкара първото си попадение за сезона с премерен удар от границата на пеналтерията.

До края Юнайтед не създаде нищо опасно пред противниковата врата, с което да избегне шестата си загуба през сезона и първа от този съперник на "Олд Трафорд" от 1980 година насам. Нещо повече: "вълците" се доближиха на само три точки от своя опонент в подреждането, нареждайки се осми с 28 пункта. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на "Олд Трафорд" започна по-силно за Уулвърхемптън, който притисна Юнайтед пред собственото си поле. "Вълците" създадоха няколко заплахи за вратата на "дяволите", като най-чистото положение за тях се откри в 12-ата минута. Избита топка след корнер се озова на крака на Рубен Невеш, който с атрактивен удар даде възможност на Давид де Хеа да блесне с невероятно спасяване.

Седем минути по-късно Уулвс отново се оказа много близо до това да открие резултата. Този път Нелсон Семедо показа добра индивидуална игра, преди да нанесе опасен удар от границата на пеналтерията, но Де Хеа отново се отличи с чудесно спасяване. В следващите минути Юнайтед постепенно взе контрола над топката, но трудно стигаше до голови положения пред противниковата врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с два жълти картона за футболисти на Манчестър Юнайтед - Скот Мактомини и Люк Шоу, като и двамата ще изтърпят един мач наказание (гостуване на Астън Вила) заради натрупани картони. Иначе Юнайтед заигра малко по-добре от първото полувреме, но ситуациите пред вратата на Жозе Са продължаваха да липсват.

В средата на полувремето "Олд Трафорд" се оживи след страхотен шанс за гол. Подаване по земя в наказателното поле на "вълците" стигна до Бруно Фернандеш, който нанесе удар от непосредствена близост, но уцели напречния стълб. Малко по-късно Кристиано Роналдо засече центриране с глава и вкара, но попадението бе отменено поради засада.

В 75-ата минута Уулвс можеше да вкара, след като Ромен Саис изпълни опасен пряк свободен удар, който преодоля стената, но срещна напречния стълб. В 80' Поденс падна в наказателното поле след съприкосновение с Варан, но съдията не видя основания за отсъждане на дузпа.

В 82-ата минута Уулвърхемптън откри резултата. Адама Траоре получи подаване на десния фланг, откъдето центрира в наказателното поле. Там играч на Юнайтед изчисти топката, която обаче се оказа на крака на Жоао Моутиньо. От ръба на пеналтерията португалецът нанесе хубав удар в далечния ъгъл и се разписа - 0:1!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Джоунс, Варан, Шоу, Матич, Мактомини, Санчо, Грийнууд, Роналдо, Кавани

Уулвс: Жозе Са, Семедо, Килман, Коуди, Саис, Марсал, Невеш, Моутиньо, Тринкао, Хименес, Поденс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед завърши 2021 година с успех над Бърнли и ще се надява да започне новата година по същия начин. За разлика от борещия се за оцеляване отбор на Бърнли, следващият съперник на Юнайтед - Уулвърхемптън, е с далеч по-високи амбиции и е на шест точки зад "дяволите" в подреждането.

Манчестър Юнайтед стабилизира играта си и не е губил мач от края на ноември насам, но след Коледа направи "хикс" с изпадащия Нюкасъл, а и тимът не игра никак добре. Сега възпитаниците на Ралф Рангник ще търсят нова победа, която да ги доближи до крайната цел - място в топ 4, който е на само четири точки разстояние.

Коефициентите за двубоя между Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън може да видите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички