Наследникът на Венгер получава минимални средства за трансфери


Наследникът на Венгер получава минимални средства за трансфери
Снимка: Gulliver/GettyImages

1148 0

След като Арсен Венгер - футболният романтик, изпреварен от времето, напусне Арсенал, неговият наследник в клуба няма да се радва на привилегиите, които имаше френският специалист, и то най-вече на трансферния пазар. Според английското издание "Telegraph", за летните месеци новият наставник на "артилеристите" ще получи едва 50 милиона паунда за нови трансфери.

Независимо кой е наследникът на Арсен Венгер, сумата няма да бъде променена, тъй като лондончани на два пъти счупиха трансферния си рекорд през последните 12 месеца - първо за Александре Лаказет, а след това и за Пиер-Емерик Обамеянг. Ръководството на клуба е взело предвид факта, че отборът може и да не играе в Шампионска лига догодина и вярва, че Арсенал разполага с необходимия потенциал да се бори с грандовете в Англия, независимо от скромната лятна селекция, която се очертава.

"Топчиите" се очаква да се подсилят най-вече в дефанзивен план, като със сигурност ще бъдат привлечени поне един централен защитник, както и един дефанзивен халф. Именно там са най-големите проблеми на тима през настоящия сезон. Потенциалният нов мениджър на Арсенал ще може да подсили и допълнително селекцията на тима, ако продаде някой от футболистите в отбора.

Основният фаворит за заместник на Арсен Венгер се очертава Микел Артета, който е личният избор на изпълнителния директор Иван Газидис. Други варианти са Луис Енрике, Юрген Негелсман и други.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички