С един куршум: Арсенал намери нов мениджър и удря по Манчестър Сити


С един куршум: Арсенал намери нов мениджър и удря по Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

5629 0

Главният изпълнителен директор Иван Газидис е категоричен кой трябва да наследи Арсен Венгер начело на Арсенал. Както е известно, френската легенда хвърли бомбата, че напуска лондонския гранд след края на сезона, а Газидис има готово решение за мениджърските неволи на изпадналия в няколкогодишна летаргия Арсенал.

Sky Sports информира, че изборът на шефа на "топчиите" е Микел Артета - бившият капитан на Арсенал, който напусна клуба, за да се присъедини към треньорския екип на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Преди повече от две години лично бившият треньор на Барселона настоя Артета да му стане един от помощниците при "гражданите", а в Англия харесват сериозно иновативните и креативни методи, които използва бившият ас на Евертън и АРсенал в треньорската си методика.

Според реномираната английска медия, Газидис вече е говорил със Стан Кронке - собственикът на Арсенал, както и с борда на директорите в Арсенал за предпочитания от него избор. По преценка на ръководството пък преговори с потенциални кандидати за мястото на мениджър не са били водени, докато Венгер не е обявил своето напускане след края на сезона. Разговорите с потенциални заместници на френския специалист започват в края на настоящата седмица.

Трима ще отговарят за избора на нов треньор на лондончани. Газидис ще има крайното решение, но след консултации с две други високопоставени членове на клуба - шефа на футболните операции Раул Санйехи и директора по вербуване в клуба Свен Мислинтат. Първият фаворизира Луис Енрике, чиято заплата обаче се оказва препъни-камък в преговорите. Испанецът иска 17 милиона паунда годишна заплата - сума, която от Арсенал не са готови да платят.

Фаворитите на Мислинтат пък са двама. Бившият директор в Борусия Дортмунд се опитва да насочи търсенето към Германия, и най-вече към младия специалист начело на Хофенхайм - Юрген Негелсман. Другият предложен от него треньор е наставникът на Шалке 04 Доменико Тадеско, който възроди "кралскосините" през настоящия сезон.

Микел Артета изкара 5 сезона на "Емиратс" в периода 2011-2015, като спечели 2 пъти ФА къп и 2 пъти трофея Къмюнити Шийлд - Суперкупата на АНглия. Той беше назначен и за капитан на отбора през август 2014 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички