Напълно предвидим Ман Юнайтед не успя срещу последния, излетя от Топ 4


Напълно предвидим Ман Юнайтед не успя срещу последния, излетя от Топ 4
Снимка: Gulliver/GettyImages

4694 0

Манчестър Юнайтед продължи с колебливите си изяви и резултати и след 24-ия рунд от английския футболен елит. Този път причината беше последният Бърнли, който не позволи на „червените дяволи“ да бъде победен и стигна до равенство – 1:1, срещу именития си гост при домакинството му на „Търф Муур“.

Напълно обичайно, хората, водени от Ралф Рангник, изиграха много агресивно първо полувреме, в което бяха категоричната доминанта при визитата си, а Пол Погба откри резултата след малко повече от четвърт час игра. Преди това гол на Рафаел Варан бе отменен след колебливи действия на Хари Магуайър след центрирането и нередовна позиция на английския бранител, а след гола на Погба друг такъв бе отменен. Бен Мий си вкара автогол, но при центрирането Пол Погба беше извършил нарушение и реферите отмениха гола.

Равенството направи така, че Юнайтед „изхвърча“ от Топ 4, след като тимът записа 39-ата си точка, но поради успеха на Уест Хем Юнайтед срещу Уотфорд в кръга, то „червените дяволи“ останаха пети, докато „чуковете“ са четвърти с една повече.

Точката за Бърнли направи така, че тимът на Шон Дайш вече има една точка повече, но 20-ото му място остава непокътнато. „Виненочервените“ са с 14 точки и са на четири зад „спасителния бряг“, тъй като 17-ият Нюкасъл Юнайтед срази с 3:1 клетия Евертън у дома.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата на "Търф Муур" започна с по-сериозен натиск в игрово отношение от гостите, а след 12 минути игра гостите откриха резултата. Точен за тях беше бранителят Рафаел Варан, който с отлично движение зад гърба на отбраната на защитата на Бърнли насочи топката с глава, а Поуп не успя да реагира.

След детайлно преразглеждане на ситуацията обаче се видя нарушение при центрирането на Хари Магуайър, който повлия на Джей Родригес и движението му, след което голът бе отменен. Това не притъпи натиска на "червените дяволи", които в 19-ата минута вкараха нов гол. Този път Маркъс Рашфорд комбинира с втурналия се вляво по наказателното поле на Бърнли - Люк Шоу. Английският бранител върна топката по земя за оставения непокрит причудливо Пол Погба, който с безкомпромисен изстрел откри резултата за Ман Ю.

Секунди след попадението Бърнли собственоръчно прати топката във вратата си чрез Ник Поуп, след като Бен Мий засече кълбото след центриране отдясно на Рашфорд, но Погба извърши нарушение преди топката да отиде у англичанина и Еди Смарт вдигна флага си за нарушение.

Беше изминал малко повече от половин час игра, а топката се озова след рикошет при Единсон Кавани на втора греда. Уругваецът засече с глава от няколко метра, а Ник Поуп притича и с коляно блокира изстрела на опитния нападател.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

С първия си шанс за второто полувреме Вут Вегхорст елиминира Скот Мактомини и Хари Магуайър с едно движение, след което нидерландецът подаде вляво за Джей Родригес. Англичанинът остана "очи в очи" с Давид Де Хеа и отблизо изравни резултата у дома - 1:1.

Натискът на Бърнли продължи, а Вегхорст отправи мощен удар от въздуха, след като бе оставен непокрит на двайсетина метра, но със зрелищна намеса отрази шута на дошлия съвсем наскоро в Бърнли играч.

В 67-ата минута се видя поредното слабо действие от Хари Магуайър, а МакНийл шутира с все сила от средна дистанция, но и неточно - аут. Минута по-късно се появи в игра и Кристиано Роналдо, който бе оставен на пейката при стартовия състав, но първият му удар не затрудни Поуп.

Единадесет минути преди края Рашфорд показа сериозна техника в наказателното поле на домакините и елиминира с лекота противодействията на Ерик Питърс. Юношата на "червените дяволи" даде пас за Варан, който отигра технично отблизо, но Поуп с тяло отрази и прати топката в корнер. След него пък Джей Родригес попречи на Кристиано Роналдо да отправи качествен удар с глава и топката отиде аут.

До края на срещата гостите се лутаха в опит да затруднят съперника, който откровено бе приел играта дълбоко в собствената си половина, но слабите изяви на "червените дяволи" в нападение продължиха и те логично си тръгнаха с равенство от близкия до тях град - 1:1 на "Търф Муур".

БЪРНЛИ: Поуп, Робъртс, Тарковски, Мий, Питърс, МакНийл, Браунхил, Уестууд, Корне, Родригес, Вегхорст

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа – Далот, Варан, Магуайър, Шоу, Погба, МакТомини, Фернандеш, Санчо, Кавани, Рашфорд

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БЪРНЛИ - МАН ЮНАЙТЕД - РАЗБЕРЕТЕ ТУК!

ПРЕДИ МАЧА

Ман Юнайтед се придвижи до четвъртото място при успеха с 1:0 над Уест Хем преди паузата, след като Маркъс Рашфорд вкара победния гол в добавеното време, а гостите в тази среща са се прицелили в трети пореден успех при визита на този си съперник.

„Червените дяволи“ обаче не се радват на одобрение сред своите фенове, особено след отпадането след дузпи от Мидълзбро от ФА Къп в петък. Тимът се лута в резултатите си, а макар мениджърската промяна на поста, то не изглежда, че бъдещето пред клуба от северозападна Англия е „светло“. Или поне, не към този момент.

Бърнли пък е закотвен на дъното в Премиър лийг, след като тимът направи две поредни нулеви равенства – срещу Арсенал и Уотфорд, но не може да победи за втори път друг тим през този сезон и сякаш хората на Шон Дайш са един от сигурните изпадащи от футболния елит в Англия, макар да е рано за такива прогнози.

„Виненочервените“ ще бъдат без Матей Видра и Йохан Берг Гудмундсон, а Ашли Барнс и Чарли Тейлър също няма да са на разположение за Дайш.

За гостите се очаква да играят Джейдън Санчо и Бруно Фернандеш, след като двамата бяха с проблеми след Боро, а Лингард и Единсон Кавани ще се завърнат в групата за мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички