Най-странните оправдания на Юрген Клоп, откакто пое Ливърпул


Най-странните оправдания на Юрген Клоп, откакто пое Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1210 0

Юрген Клоп е спечелил както Шампионска лига, така и Висшата лига по време на престоя си в Ливърпул, но също така през годините е използвал и много оправдания, когато играта на Ливърпул не се е получавала. Ето и най-любопитните от тях:

"Червените" бяха победени с 3:1 в първия мач от четвъртфинала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид, а Клоп критикува стадион "Алфредо Ди Стефано":

"Тази вечер беше странна заради стадиона и ситуацията, но "Анфийлд" е поне подходящ стадион - това ще бъде добре за нас."

През февруари, след поражението с 4:1 от Манчестър Сити на "Анфийлд" Клоп обясни грешките, допуснати от Алисон така:

"Нямам истинско обяснение за тях, може би е имал студени крака или нещо подобно. Знам, че звучи смешно, но той можеше да изрита топката и в трибуните."

В миналото Клоп често е използвал атмосферните условия за оправдание, твърдейки, че вятърът, снегът и горещината са имали негативен ефект върху неговия отбор.

Веднъж той е обвинявал снега за неуспеха на Ливърпул срещу Лестър, след това вятъра за провала срещу Уулвс за ФА Къп, а веднъж и сухия терен на Уест Бромич.

Вятърът е бил проблем за Юрген Клоп и при загуба от Саутхемптън, а дори самият терен на "Анфийлд" също е бил повод за оплакване от страна на германеца.

Веднъж треньорът обясни, че успехите на Манчестър Сити са по вина на наставниците на другите отбори, а след един мач той дори заяви, че "BT Sport" е поръчал съдиите да свирят края на мача по-рано!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички