Непробиваем Реал Мадрид спря Ливърпул и е на 1/2-финал в Шампионска лига


Непробиваем Реал Мадрид спря Ливърпул и е на 1/2-финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4314 0

"Кралят" на Европа Реал Мадрид се оказа непробиваем за атаката на Ливърпул и се класира за 1/2-финалите на Шампионска лига. "Лос бланкос" завършиха при равен резултат 0:0 като гост на мърсисайдци в мач-реванш от 1/4-финалите. Така с общ резултат от двата мача 1:3 Реал продължава към полуфиналната фаза, където ще срещне друг английски гранд - Челси.

В продължение на 90 минути отбраната на Реал, която е без лидерите си Серхио Рамос и Рафаел Варан, издържа на натиска на Ливърпул и заслужено се класира за полуфиналите. Мърсисайдци създадоха добри положения пред вратата на "белите", но не успяха да ги оползотворят. Реал от своя страна действаше предимно на контраатаки, но също не изглеждаше достатъчно опасен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само две минути игра Ливърпул можеше да поведе в резултата. Дълго подаване на Озан Кабак мина зад гърба на отбраната на Реал и достигна до Садио Мане, който веднага я насочи към Мохамед Салах. Египтянинът нанесе удар към вратата на "белите", но Тибо Куртоа успя да спаси с крак.

В 11-ата минута Джеймс Милнър опита много опасен удар от дистанция, който летеше към горния ляв ъгъл на вратата на Реал, но Тибо Куртоа показа добър рефлекс и изби с една ръка в корнер. В 20' бранител на Ливърпул допусна грешка, от която се възползва Бензема, за да организира опасна атака и да нанесе удар, попаднал в гредата.

В следващите минути Ливърпул продължи да натиска своя съперник, който обаче показа дисциплина в дефанзивен план и не се поддаде. В края на частта Мохамед Салах и Жоржиньо Вайналдум имаха възможност да стрелят към вратата на Реал в наказателното поле, но и двамата не намериха нейните очертания.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на частта Роберто Фирмино овладя в наказателното поле и стреля опасно от непосредствена близост, но Тибо Куртоа внимаваше. В 54' Ферлан Менди проби опасно в наказателното поле, но подаването му не стигна до Карим Бензема, след като Джеймс Милнър се намеси.

След час игра Юрген Клоп извърши двойна смяна в търсене на попадения. Тиаго Алкантара и Диого Жота влязоха на местата на Джеймс Милнър и Озан Кабак, с което Фабиньо се върна в отбрана, а мърсисайдци заиграха с четирима в атака.

В средата на полувремето Алисон Бекер остави Ливърпул в мача. Винисиус достигна до дълго подаване и излезе сам срещу вратаря, но бразилецът успя да го спре. В 68' трима играчи на Ливърпул се оказаха с топка в крака на точката на дузпата, но в крайна сметка Салах се забави с удара и спечели само корнер.

В 81' Едер Милитао центрира перфектно от левия фланг за Карим Бензема, който успя да стреля с глава, но заби топката в земята и тя отскочи над вратата. До края Ливърпул опитваше всичко, за да пробие отбраната на Реал, която не се разколеба и съхрани вратата си суха.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

"Кралете" спечелиха първия мач с 3:1 и гледат уверено към полуфиналната фаза. Победата на момчетата на Зинедин Зидан в Ел Класико също дава нужното самочувствие на испанския отбор. Ливърпул спечели през уикенда мача си с Астън Вила с 2:1 и вече има три поредни успеха във Висшата лига. Победителят от 1/4-финалния сблъсък ще се изправи срещу Челси на 1/2-финалите.

Юрген Клоп не може да разчита на трайно контузените Върджил ван Дайк, Жоел Матип, Джо Гомес и Джордан Хендерсън. По въпрос за двубоя са Къртис Джоунс и Дивок Ориги. Преди срещата германският специалист заяви, че липсата на феновете по трибуните ще окаже съществено влияние на мърсисайдци, но е нужно да се играе на най-високо ниво.

Проблемите пред Зинедин Зидан също не са малко - все още с травми са Даниел Карвахал и Еден Азар. Титулярната двойка централни защитници също е аут - Серхио Рамос е с травма, а Рафаел Варан е болен. Освен това в Ел Класико сериозно се контузи Лукас Васкес, което отслабва Реал отдясно на защитата. Под въпрос е участието на Федерико Валверде.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Кабак, Филипс, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Реал: Куртоа, Менди, Милитао, Начо, Валверде, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Винисиус, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички