На Острова след оставката на Михайлов: По-известен с перуката, отколкото с изявите си


На Острова след оставката на Михайлов: По-известен с перуката, отколкото с изявите си
Снимка: БГНЕС

5814 0

Популярното издание "Liverpool Echo" направи кратък очерк на тема №1 в световния футбол днес - оставката на Борислав Михайлов след расисткия скандал, който се разрази по време на срещата България - Англия. Президентът на БФС отказа да оваканти поста си доброволно, но след няколко часа размисъл легендарният вратар се предаде под натиска както на футболните фенове, така и този на премиера Бойко Борисов. 

Английското издание пише, че "опозореният президент Борислав Михайлов" е напуснал поста си и уточняват, че непосредствено преди мача е бил много критичен спрямо предупрежденията от страна на Англия, че ще има расизъм на стадион "Васил Левски". Припомня се и фактът, че неговият син - Николай Михайлов, е преминал в Ливърпул, но така и не е изигирал нито един мач за "червените" от "Анфийлд". 

По-интересно е как Катрин Бейт - журналистката, написала дописката на оставката на Михайлов, описва крактия престой на легендарния вратар на Острова: "Михайлов-старши също е бил вратар и има над 100 мача за страната си, включително по пътя към полуфиналите на Световното първенство през 1994-а година. 

Неговият период в Рединг обаче беше далеч от успешен и той придоби далеч по-голяма популярност с известната си перука, отколкото с изявите си на вратата. 

Михайлов е член на Комитета към УЕФА от 2011 година, като българинът обясни оставката си като "следствие от създалото се напрежение", но не сопменава темата расизъм в изявлението си", завършва материалът на местния вестник. В същото време медиите на Острова поискаха жестоко наказание за България заради расисткия скандал (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички