Клоп: Ман Сити е фаворит за титлата, основната цел пред Ливърпул е класиране за Шампионска лига


Клоп: Ман Сити е фаворит за титлата, основната цел пред Ливърпул е класиране за Шампионска лига
Снимка: GettyImages

3120 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи любопитен коментар за предстоящия сезон във Висшата лига. Германският специалист смята, че Манчестър Сити е фаворит за титлата, а за неговия отбор основната цел е класиране в топ 4, а едва след това идва битката за първото място.

Клоп смята, че Висшата лига е толкова силно първенство, че класирането за Шампионска лига е задача, която е първостепенна за всеки отбор. Челси, Арсенал, Тотнъм и Манчестър Юнайтед работят усилено на трансферния пазар, за да бъдат конкурентни на Ливърпул и Сити, които бяха недостижими през миналата кампания.

"В тази лига основната цел за всеки от нас е да се класира за Шампионска лига - и това е достатъчно трудно. В момента, в който постигнеш тази цел, и все още имаш време да се бориш за титлата, тогава можеш да погледнеш към спечелването ѝ. Но през по-голямата част от сезона битката е да се класираш за Шампионска лига", каза Клоп пред Sky Sports.

"Всеки иска да спечели Висшата лига, но нямам представа кой ще бъде способен да се надпреварва за нея. Изглежда, че накрая Сити ще бъде шампион. Ако не беше Ливърпул, Сити щеше да спечели титлата пет поредни пъти", отбеляза германецът, който смята, че "гражданите" остават фаворити.

Междувременно бивш мениджър на Манчестър Юнайтед засипа с похвали звезда на Ливърпул (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички