Мълниеносна атака донесе победата за РБ Залцбург срещу Ливърпул (ВИДЕО)


Мълниеносна атака донесе победата за РБ Залцбург срещу Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2290 0

Ливърпул загуби в последната си контрола преди първия официален мач от сезона. Мърсисайдци ще открият сезона в събота срещу Манчестър Сити за трофея "Къмюнити Шилд", а днес загубиха като гости от РБ Залцбург с 0:1. 

Единственото попадение падна в 19-тата минута, когато мълниеносна атака наказа гостите. 19-годишният словенец Бенджамин Шешко завладя голяма част от противниковото поле, направи двойно подаване със съотборник и прати уверено кълбото във вратата на Адриан. 

Възпитаниците на Юрген Клоп бяха по-активните през цялата среща, като контролираха топката през 73% от времето. Те потърсиха попадението 15 пъти, а 3 пъти топката бе пратена в рамките на вратата. Домакините успяха да създадат с 3 голови положения по-малко, но и те успяха да насочат точно кълбото в 3 от случаите. 

Ливърпул започна в състав: Адриан, Мабая, Конате, Гомес, Милнър, Байчетич, Кейта, Джоунс, Елиът, Карвальо, Нунес. Именно за последния това бе дебют от първата минута, а през първото полувреме дори нацели греда. 

Звездното ново попълнение имаше шансове още около десетата минута, но късметът не му достигна да прати топката в противниковата мрежа, а по-късно дойде и гредата. Мабая се включи в атаката на мърсисайдци и успя да подаде към Нунеш, но ударът му се отби от стълба. 

До края на първата част Шешко можеше да вкара втори гол в мрежата на Адриан, но бе отсъдена засада. 

През втората част Клоп пусна в игра сериозна част от основните играчи на Ливърпул, но и те не успяха да върнат попадението и така срещата завърши с австрийска победа за щастие на алпийските привърженици. 

Вижте кой ще се опита да купи Роберто Фирмино!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички