Челси сложи край на лошата серия, но акцентът падна върху Мудрик (ВИДЕО)


Челси сложи край на лошата серия, но акцентът падна върху Мудрик (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1332 0

Челси спечели срещу Кристъл Палас със скромното 1:0 в двубоя си от 20-тия кръг на Висшата лига. В герой за победителите се превърна Кай Хаверц, който вкара единственото попадение в мача след 64 минути игра.

По този начин Челси събра 28 точки и запази десетото си място във временното класиране, докато градският съперник на лондончани остава 12-ти с 6 точки по-малко. Една от добрите новини за победителите след скромния успех е, че те сложиха край на лошата серия от 4 срещи без победа във всички турнири.

Акцентът около двубоя обаче падна върху дългоочакваното ново попълнение на домакините - Михайло Мудрик, който официално парафира на "Стафорд Бридж" и бе представен пред "сините" запалянковци. Той подписа договор за седем години и половина.

На терена обаче картинката не беше толкова положителна за Челси, тъй като за пореден двубой срещнаха трудности при отбелязването на попадение.

През първото полувреме двата тима си размениха по няколко опасности пред вратите, а възпитаниците на Потър можеха да реализират чрез Силва и Хаверц, а най-чистото положение бе пропуснато от Хол в последните минути на първата част. 

Второто полувреме донесе успокоение на домакините, след като германецът реализира след центриране на Зиеш от левия фланг. До края на срещата отново имаше положения и от двата тима, като гостите можеха да стигнат до попадение в самия край на двубоя.

В 85-тата минута гостите бяха съвсем близо до изравняване чрез Дукуре, но Кепа се отчете със страхотно спасяване след мощния удар от дистанция. 

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички