Мощното воле, което срази Челси и донесе важен успех на Ливърпул преди 16 години (ВИДЕО)


Мощното воле, което срази Челси и донесе важен успех на Ливърпул преди 16 години (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2907 0

Преди точно 16 години Висшата лига ни представи поредния фамозен гол от своята дълга история по време на дерби между Ливърпул и Челси.

През сезон 2006/07 мърсисайдци посрещнаха "сините" на своя "Анфийлд" и имаха за цел да си отмъстят за загубата с 0:1, нанесена по-рано през кампанията на "Стамфорд Бридж".

Тогава момчетата на Рафаел Бенитез поведоха рано-рано с гол на Дирк Каут в 4', но 14 минути по-късно зрителите на мача станаха свидетели на уникално изпълнение на нападателя Джърмейн Пенант от воле.

Отбраната на "сините" не изчисти топка от своето наказателно поле по най-добрия начин. пращайки я директно пред Пенант, който за миг не се поколеба и остави Петер Чех безпомощен от близо 20 метра дистанция.

Ливърпул се срещнаха още два пъти до края на сезона в полуфинала на Шампионска лига. След общ резултат 1:1 и в двата мача мърсисайдци надделяха при дузпите, но на финала в Атина бяха сломени от Милан с 1:2.

В утрешния ден (21 януари) Ливърпул приема Челси у дома. Срещата е с начален час 14:30 (българско време) и ще може да я проследите в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички