Кръгът във Висшата лига започва с гръм и трясък: Ливърпул посреща Челси


Кръгът във Висшата лига започва с гръм и трясък: Ливърпул посреща Челси
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1995 0

Двата английски гранда Ливърпул и Челси ще премерят сили в едно от дербитата на 21-ия кръг на английската Висша лига. Двата тима не се намират в най-добрата си форма, но феновете очакват зрелище на "Анфийлд" днес (21 януари).

Класирането в английския елит

Ливърпул и Челси определено не се намират там, където са очаквали да са в момента в началото на сезона. Мърсисайдци са на деветата позиция с актив от 28 точки, следвани плътно от лондончани, които са със същия брой точки, но с по-лоша голова разлика и мач повече.

Амбициите на двата тима

Момчетата на Греъм Потър и Юрген Клоп са амбицирани за завършване в топ 4 и място в Шампионска лига следващия сезон. Математически е възможно двата тима да се борят за титлата, но мнозина вече са ги отписали от тази възможност, тъй като цели 19 пункта ги делят от първия в класирането Арсенал.

Четирите равенства и двата финала преди година

През изминалия сезон двата тима се срещнаха 4 пъти. На два пъти в английския елит, където двубоите завършиха наравно - 1:1 на "Анфийлд" и 2:2 на "Стамфорд Бридж".

Двата гранда обаче играха и два финала - във ФА Къп и Карабао Къп, но там не успяха да си отбележат попадения за общо 240 минути игра, като в крайна сметка мърсисайдци надделяха след изпълнения на дузпи.

Индивидуалният сблъсък: Мохамед Салах vs Кай Хаверц

Мохамед Салах от Ливърпул ще се стреми да впечатли срещу бившия си тим, след като вкара у дома и навън срещу тях миналия сезон, за да увеличи головата си сметка срещу Челси до седем гола. Междувременно Кай Хаверц от Челси се връща към головата си форма. Той вкара на Ливърпул при равенството 1:1 миналата година на "Анфийлд".

Евентуални стартови състави

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Конате, Робъртсън, Елиът, Фабиньо, Тиаго, Салах, Нунес, Гакпо

Челси: Кепа, Чалоба, Бадиашил, Силва, Хол, Ковачич, Жоржиньо, Галахър, Зиеш, Маунт, Хаверц

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички