Моуриньо разкри бъдещето на Мхитарян


Моуриньо разкри бъдещето на Мхитарян
Снимка: Официален сайт на Манчестър Юнайтед

1297 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира ситуацията около едно от новите попълнения в клуба – Хенрих Мхитарян.

Арменският национал бе привлечен през лятото от Борусия Дортмунд с огромни очаквания, но до този момент не успява да се наложи в състава на „червените дяволи”.

За последно той влезе в игра на 10 септември при загубата от градския съперник Сити на Олд Трафорд.

Ас на Манчестър Юнайтед е заложен на дузпата

"Той не е контузен. Понякога се бъркам със значението на английската дума за „готов” („fit” – бел. авт.). С нея можеш да кажеш за един играч, че не е контузен, но и че се намира в отлична форма и е готов за игра. Мхитарян обаче не е контузен и тренира на пълни обороти с тима”, заяви Моуриньо и продължи:

"Може би му е нужно още време да свикне с английския футбол. За някои играчи процесът е много бърз, за други не. Те се нуждаят от време, за да усетят динамиката, агресията, играта без топка и, разбира се, съревнованието. В случая с Мики този процес бе нарушен от контузията, която получи. Да си извън терена близо месец значи, че отново трябва да си върнеш физическата форма, а след това и менталната нагласа. Ние обаче вярваме в него”, допълни португалският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички