Една година от уволнението на Моуриньо в Юнайтед, вижте как се справя Солскяер в сравнение със Специалния


Една година от уволнението на Моуриньо в Юнайтед, вижте как се справя Солскяер в сравнение със Специалния
Снимка: Getty Images/Guliver

2456 0

Днес се навършва точно една година от уволнението на Жозе Моуриньо като наставник на Манчестър Юнайтед. На 18-ти декември 2018-та година ръководството на „червените дяволи“ реши да освободи португалеца след загуба в дербито с Ливърпул с 1:3. Ден по-късно бе назначен и неговият наследник Оле Гунар Солскяер, който вече една година е начело на Манчестър Юнайтед. Затова е редно да направим сравнение между Юнайтед на Моуриньо и отбора на „червените дяволи“ днес.

Когато Специалния напусна Юнайтед, той остави тима на 6-тото място във временното класиране след 17 изиграни срещи. Интересното е, че в момента Юнайтед се намират на същата позиция след сходен брой изиграни мачове. Ако погледнем съотношението на победи, равенства и загуби, то отборът на Моуриньо от миналия сезон е спечелил един мач повече от този на Солскяер през настоящия, като обаче е имал и една загуба повече. Разликата в отбрана обаче се усеща, след като през миналия сезон Манчестър Юнайтед са имали 29 допуснати гола на този етап от сезона, докато в момента те са с 20. Що се отнася до спечелените точки обаче Моуриньо има леко предимство срещу Солскяер, като той е спечелил 26 пункта, докато тимът на Оле в момента е с 25.

Ако може да се направи цялостно заключение от тези цифри, то е, че Манчестър Юнайтед в момента е горе-долу в същата позиция, в която се намираше през това време миналата година. А ето какъв трансфер обмисля да направи тима на Манчестър Юнайтед през зимата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички