Моуриньо бил готов да се върне в Порто преди няколко години, но...


Моуриньо бил готов да се върне в Порто преди няколко години, но...
Снимка: Getty Images/Guliver

1552 0

Манчестър Юнайтед е спрял завръщане на Жозе Моуриньо в Порто според президента на португалския клуб Пинто Да Коща. Специалния напусна Порто през 2004-та година, след като изведе отбора до триумф в Шампионската лига, за да поеме Челси.

След периоди начело на Интер, Реал Мадрид и отново в Челси, Моуриньо замени Луис ван Гаал през лятото на 2016-та година и пое кормилото в Манчестър Юнайтед. Въпреки това той е имал предложение да води временно тима на Порто през 2016-та година, след като „драконите“ са останали без треньор в пролетния полусезон от кампанията. Според Да Коща португалският мениджър е имал желание да се върне на „Ещадио До Драгао“, но сделката не се осъществила заради Манчестър Юнайтед.

„Бяхме без треньор в средата на сезона. Предложихме на Моуриньо, който беше подписал договор с Манчестър Юнайтед, но щеше да започне през следващия сезон. Той прие. И в момента, в който мислихме, че е възможно да го вземем, се появиха Манчестър Юнайтед, които отказаха, защото можеше да се паднем срещу тях в европейските клубни турнири. Тъй че Моуриньо беше склонен да изкара половин година на пожар в Порто. Това е факт, който е непознат на мнозина“, сподели Пинто Да Коща. А ето с кой клуб е можело да подпише Моуриньо през 2004-та година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички