Може ли да се компенсира отсъствието на Салах? Карагър посочи двама в Ливърпул, които са потенциалните му заместници


Може ли да се компенсира отсъствието на Салах? Карагър посочи двама в Ливърпул, които са потенциалните му заместници
Снимка: Getty Images

6632 0

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър изрази любопитно мнение относно предстоящото отсъствие на Мохамед Салах заради участието му на Купата на африканските нации с националния отбор на Египет. Настоящият анализатор сподели, че Харви Елиът и Доминик Собослай са способни да заменят египтянина на десния фланг на атаката на тима.

Салах пропусна дузпа срещу Нюкасъл през първото полувреме, но след почивката се разписа на два пъти за успеха с 4:2. Така мърсисайдци оглавиха и класирането във Висшата лига.

Как ще разрешат проблема на „Анфийлд“?

Още: Ливърпул започна 2024 г. с фрапантни пропуски на Салах и голям лидер (ВИДЕО)

"Ливърпул разполага с Диого Жота, който е отличен голмайстор. Имат и Дарвин Нунес и Луис Диас, който тази вечер (б.пр- в понеделник) изигра най-добрия си мач от много време насам. В момента обаче те не са в желаната форма пред гола, не са световна класа в този аспект от играта", заяви Джейми Карагър, цитиран от Sky Sports, където е анализатор.

"Това ще бъде проблем и е интересно да видим който ще използва Юрген Клоп в тази позиция (на мястото на Салах). Много от нападателите им играят с десен крак и са окей по лявото крило - Жота, Нунес, Коуди Гакпо. Нито един от тях обаче не изглежда, че има нужното, за да играе по дясното крило.

Харви Елиът е с ляв крак и може да прави пробиви навътре, но той е по-скоро халф. Най-вероятно на него му липсва скоростта да играе в атакуващата линия, но може и да се справи. В отбора е и Доминик Собослай. Алексис Мак Алистър се завърна в полузащитата, но Уатару Ендо ще отсъства заради Купата на Азия. Собослай е играл по дясното крило за бившия си клуб.

Головете на Салах обаче трудно могат да бъдат повторени от някого. Това не бива да го забравяме", анализира още той. А ето как Салах счупи каръка си по време на мача със „свраките“.

Още: Легенда на Висшата лига посочи най-важния футболист за Ливърпул след Салах

Купата на африканските нации оказва голямо влияние върху Висшата лига, Ливърпул ще е най-засегнат

Нов мач, нов рекорд с екипа на Ливърпул: Арсенал се присъедини към "абонатите" на Мохамед Салах

Ливърпул си заплю 20-годишна белгийска перла на ПСВ за заместник на Салах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички