Mirror: Димитър Бербатов бе един от най-добрите в света за времето си


Mirror: Димитър Бербатов бе един от най-добрите в света за времето си
Снимка: Guliver/GettyImages

2096 0

Сър Алекс Фъргюсън се радваше на години на успех в Манчестър Юнайтед. В близо 30-годишния си престой на „Олд Трафорд“ шотландецът спечели 13 титли от Висшата лига, два трофея в Шампионска лига, пет Купи на ФА и четири Купи на лигата.

В резултат на това той е смятан за един от най-големите мениджъри в света, но Фъргюсън трябваше да избере и играчи, за които Юнайтед да похарчи доста, за да постигне всичко това в английския тим. Едно от тези имена е на българина Димитър Бербатов, който се нарежда като най-скъпия трансфер, който легендарния мениджър е правил.

"Червените дяволи" платиха за него на Тотнъм 31 млн. паунда през 2008 година и остана в тима 4 сезона. "Българинът беше привлечен от Тотнъм през 2008 година и изкара четири сезона в клуба, преди да бъде продаден на Фулъм. Известен със спокойния си стил на игра, Бербатов имаше критици, но техническите му качества го направиха един от най-добрите в света за времето си“, пише Mirror за бившия български национал и определя, че неговият престой е успешен. Единствените двама, от топ 10 на най-скъпите трансфери на Фъргюсън, които са определени за разочарование са Оуен Харгрийвс и Хуан Себастиан Верон. А какъв е странният начин, по който сър Алекс Фъргюсън е мотивирал играчите си преди мач срещу Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички