Микел Артета съжали за първото полувреме срещу Астън Вила и отправи призив преди реванша с Байерн Мюнхен


Микел Артета съжали за първото полувреме срещу Астън Вила и отправи призив преди реванша с Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

1014 0

През отминалата неделя, 14-и април, Ливърпул и Арсенал допуснаха загуби в мачовете си от 33-тия кръг на английската Висша лига и така отстъпиха първото място във временното класиране на Манчестър Сити.

*В момента "гражданите" имат 73 точки, а мърсисайдци и "топчиите" са с по 71.

Коментарът на Артета

"Разочаровани и ядосани сме. Заради начина, по който играхме през първото полувреме и заради количеството шансове, които създадохме - очевидно резултатът трябваше да бъде много, много по-различен", коментира Микел Артета след 0:2 срещу Астън Вила.

Микел Артета

"Не се възползвахме от тези възможности и през втората част ни беше доста по-трудно да навлезем в ритъм. Нивото ни спадна и силите на терена се изравниха. Не вкарахме нито един гол, а в същото време получихме два. Това е причината да загубим мача и сега просто трябва да поздравим противника", допълни той.

За Арсенал предстои тежко гостуване на Байерн Мюнхен (17.04.) в сблъсък-реванш от 1/4-финалите в Шампионска лига. Първата среща в Лондон завърши 2:2.

"Когато си в серия от победи е лесно да застанеш пред камерите и пред феновете... Сега трябва да покажем истински характер и сплотеност, защото в сряда ще имаме добра възможност да сътворим история. Трябва да бъдем изпълнени с вяра и напълно отдадени, за да отидем там и да победим", призова Артета.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Интересно: Юрген Клоп спомена за махмурлук и добър футбол срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички