Нова паметна вечер, голове и драма: Арсенал и Байерн нищо не успяха да решат (ВИДЕО)


Нова паметна вечер, голове и драма: Арсенал и Байерн нищо не успяха да решат (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4334 0

Арсенал и Байерн Мюнхен не успяха да се победят в първия четвъртфинал от Шампионска лига (2:2). Срещата на “Емирейтс” предложи страхотно шоу във вторник вечер, но 2:2 запази цялата драма за реванша на “Алианц Арена” след седмица - 17-и април.

Арсенал ще решава съдбата си в Мюнхен

От греда до претенции за неотсъдена дузпа - това бе развоят в Лондон само в рамките на заключителните минути. Първо баварците пропуснаха да затворят срещата в 90’ чрез удара на Коман в левия страничен стълб, а след това Сака се строполи в наказателното поле при намеса на Нойер. Втората ситуация бе подмината и след 95 минути бе отсъден краят на сблъсъка.

Преди това именно английският национал даде старт на голеадата с първия точен удар - в 12’. След още 6 минути Гнабри, който бе изпратен в 70’ с аплодисменти, се възползва от грешката на съперника и изравни срещу бившия си тим. След половин час игра Кейн оформи пълния обрат с исторически гол

След почивката баварците изчакваха своя шанс, докато Арсенал търсеше гола и го сътвори чрез “златни” резерви - Тросар и Жезус. Двамата се появиха в 66’ на терена, за да комбинират 10 минути по-късно за попадението на белгиеца.

Така Арсенал сложи край на трите поредни официални победи на Байерн срещу “топчиите” с по 5:1. Това бе първи четвъртфинал за лондончаните в Шампионска лига от 2010 г. насам.

Първо полувреме

Седем минути отнеха на домакините, за да създадат първото по-опасно положение. Габриел Мартинели се освободи на стрелкова позиция и стреля, а кълбото премина около десния страничен стълб.

В 9' Алфонсо Дейвис бе официално предупреден след грубо нарушение срещу Букайо Сака. Английският национал се вдигна и продължи, а канадецът ще пропусне следващата среща. 

ГОЛ! С втория отправен удар Сака успя да зарадва хиляди по трибуните. Той се възползва от подаването на Уайт и матира Нойер - 1:0!

ГОЛ! Баварците отвърнаха сравнително бързо (18') чрез юношата на "топчиите" - Серж Гнабри. Той наказа грешката на бившия си тим и промуши топката между краката на Рая - 1:1!

След половин час игра гостите получиха възможност за пълен обрат чрез отсъден наказателен удар. Той бе заради нарушение на Салиба в краката на Сане. 

ГОЛ! Кейн се нагърби с изпълнението и прати кълбото в долния десен ъгъл с премерен удар! 1:2!

Вижте историческия петнадесети гол на Хари Кейн срещу Арсенал!

Второ полувреме

ГОЛ! В 76' желанието на домакините даде резултат и Леандро Тросар изравни за 2:2! Появилият се като резерва 10 минути по-рано се възползва от подаването на Жезус, с когото се появиха заедно на терена. 

Бразилецът сътвори страхотна комбинация от финтове пред наказателното поле и след нахлуването си подаде за изравнителния гол. 

В последната минута от редовното време Коман нацели левия страничен стълб. Още по-драматичен бе самият завършек и исканията на домакините за наказателен удар. 

Букайо Сака се строполи във вратарското поле след сблъсък с Мануел Нойер, но арбитъра прецени, че опитният страж не е нарушил правилата. 

Стартови състави

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Кивиор, Жоржиньо, Одегор, Райс, Сака, Хаверц, Мартинели;

Байерн Мюнхен: Нойер, Кимих, Дайър, Де Лихт, Дейвис, Горецка, Лаймер, Гнабри, Мусиала, Сане, Кейн;

Преди мача

За разлика от 2017 г. - сега "топчиите" биват определяни за големите фаворити. Тогава Байерн спечели и двата осминафинали с по 5:1 и не остави никакви съмнения. Сега обаче баварците не са във форма и биват "отписвани".

Германският колос е в серия от три поредни официални победи над лондончани с по 5:1. Така последният успех на Арсенал остава от 2015 г., когато Байерн бе победен с 2:0. 

През последните две седмици възпитаниците на Тухел претърпяха неочаквани загуби от Борусия Дортмунд и Хайденхайм, така че губят борбата за титлата. Арсенал пък се възползва от ремито на Ливърпул с Манчестър Юнайтед и е временно начело във Висшата лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички