Нов провал, нови скучни 90 минути за Арсенал


Нов провал, нови скучни 90 минути за Арсенал
Снимка: Guliver/GettyImages

1421 0

Арсенал най-накрая спря серията си от над 500 минути без гол от игра в английската Висша лига, но това бе единствената добра новина за "артилеристите", които за пореден кръг разочароваха феновете си и паднаха безславно с 1:2 от Уулвърхямптън на "Емиратс" в мач, в който отправиха едва 2 точни удара. 

Всички голове паднаха още през първото полувреме, след като Педро Нето даде аванс на "вълците" в 28', но само 2 минути по-късно Габриел с глава изравни. В края на полувремето Поденс се възползва от невнимание на защитата пред Лено и вкара за 2:1. 

Арсенал за пореден път показа изключително скучна игра в предни позиции, като дори попадението падна след изпълнение на корнер, а реалните голови ситуации пред вратата на Патрисио липсваха. Така лондончани остават само с 1 победа в последните си 6 мача от Висшата лига и имат актив от едва 13 точки. Това е достатъчно за незавидната 14-а позиция в класирането. 

Уулвс от своя страна демонстрираха отлична игра на скорост и заслужено взеха 3-а победа в последните 3 мача. Отборът вече е много близо до челото в шампионата, като има 17 точки (6-о място), а разликата с лидерите Тотнъм и Ливърпул е едва 4 точки. 

Мачът започна в отлично темпо и за двата отбора, но то бе разбито от ужасяваща случка в пеналтерията на Уулвс. При центриране от корнер Давид Луис и Раул Хименес срещнаха главите си, като това наложи близо 10-минутна пауза в мача. За щастие, бразилецът успя да продължи мача с превръзка на главата, но нападателят беше изнесен на носилка и откаран в болница за тестове на състоянието му. 

След подновяването на играта "вълците" бяха по-дейни в атака и това даде резултат в 28'. Адама Траоре направи традиционен пробив по дясното крило и от аутлинията "залепи" топката на главата на Дендонкер. Ударът на халфа срещна гредата, но при добавката Педро Нето беше безпогрешен и реализира за 0:1. 

Отговорът на Арсенал обаче не закъсня. При двойно подаване между Уилиан и Бейерин при изпълнение на корнер бразилецът центрира към далечната греда, където Габриел Магаляеш реализира с глава, вкарвайки първия гол от игра за Арсенал във Висшата лига след над 500 игрови минути. Това обаче беше последната добра новина за Микел Артета до края на полувремето. 

В 42' Педро Нето проби през центъра на половината на Арсенал, стигна до дъгата на наказателното поле и стреля мощно. Лено успя да отрази, но топката се озова у Поденс, който измъкна топката между двама защитници на домакините, успя да запази баланс на тялото и с мощен удар с десния крак от 4-5 метра реализира за 1:2. 

След паузата Луис отстъпи мястото си на Роб Холдинг, а това доведе до няколко много опасни ситуации в наказателното поле на Арсенал, но Фабио Силва и Поденс не бяха точни в завършващата фаза. 

След 60' Арсенал наложи превес във владението на топката и се опита да стигне до изравнителен гол, но липсваха добри положения пред вратата на Патрисио. До такова се стигна 15-ина минути преди края, когато след грешка на защитата Обамеянг се озова с топката в пеналтерията, но ударът му бе твърде слаб и защитник изби. Това беше и единственото значимо положение в актива на "артилеристите". 

В последните 10 минути Уулвс "затвориха" двубоя, като Нуно Еспириту Санто пусна в игра 3-и защитник в лицето на Килман. Домакините имаха няколко шанса да стигнат до нещо интересно от статични положения, но до опасност за Патрисио не се стигна - 1:2 краен резултат. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички