Маркъс Рашфорд отново измъкна Манчестър Юнайтед и вкара "дяволите" в топ 4 (ВИДЕО)


Маркъс Рашфорд отново измъкна Манчестър Юнайтед и вкара "дяволите" в топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4928 0

Манчестър Юнайтед успя да победи като гост Уулвърхямптън на "Молиню Стейдиъм" в мач 18-ия кръг на Висшата лига с минималното 1:0. Автор на единственото попадение бе Маркъс Рашфорд, който се появи като резерва.

Спокойно може да се каже, че това не бе най-вълнуващият сблъсък от кръга в английския елит. А двата тима бяха оставили най-доброто за самия край.

Единственото попадение падна в 77-ата минута. "Червените дяволи" организираха хубаво нападение, което мина през няколко играчи. В неговия край Рашфорд получи топката в наказателното поле, успя да пробие и матира Жозе Са за 1:0.

В добавеното време на втората част Давид Де Хеа направи страхотно спасяване след удар с глава на Раул Хименес, за да гарантира трите точки на Юнайтед този следобед.

С победата момчетата на Тен Хаг са вече четвърти с актив от 32 точки, а Уулвърхямптън е в зоната на изпадащите - на 18-ото място с едва 13 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата стартира двуостро. В първите минути Юнайтед пресираше сериозно своя противник, но с течение на времето домакините успяха да разбият пресата и запонаха да организират нападенията си. В 6-ата минута Каземиро стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му бе блокиран. В 12-ата минута "дяволите" организираха добра атака. Гарначо проби в противниковата половина, но не успя да даде хубав пас към наказателното поле, с което уби атаката.

В 17-ата минута защитата на "уулвс" допусна фрапантна грешка, с което подари топката на Алехандро Гарначо пред наказателното поле на Жозе Са. Младият аржентинец не се поколеба и стреля веднага, но Са запази мрежата си суха. 9 минути по-къно Диего Коща стреля по земя, но ударът му не затрудни Де Хеа.

До края на първата част не се случи нищо по-интересно пред двете врати на "Молиню". След 30-ата минута "вълците" започнаха да бъдат по-агресивни, като можеше да се наблюдава и интересна борба за центъра на терена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не започна по най-вълнуващия начин. Страстите на "Молиню" се повишиха, а мачът се изнерви доста, като зачестиха фаловете и грубата игра. В 57-ата минута Бруно Фернандеш стреля от пряк свободен удар, но шутът му бе неточен. Минута по-късно, в другото поле, Рубен Невеш нанесе много силен удар от дистанция, но Давид Де Хеа направи атрактивно спасяване.

Последваха минути на затишие на терена. "Уулвс" продължи да натиска, но така и не успяваше да пробие през добре стоящата защита на Манчестър Юнайтед. "Дяволите" пък не успяваха да измислят нещо по-специално в предни позиции, с което да отбележат попадение. 

В 77-ата минута Манчестър Юнайтед изгради постепенна атака, която мина през много футболисти. Топката попадна във влезлия като резерва Маркъс Рашфорд, който получи пас в наказателното поле, там се пребори със защитник на "вълците" и нанесе неспасяем удар, откривайки резултата. 1:0 за Юнайтед. В 84-ата минута отново Маркъс Рашфорд вкара топката в мрежата на домакините, но след намеса на ВАР попадението бе отменено заради игра с ръка на британеца. В добавеното време на срещата Давид Де Хеа направи много важно спасяване, за да запази преднината на Юнайтед след удар с глава на Раул Хименес.

 

Стартови състави:

Уулвърхямптън: Са, Семедо, Колинс, Килман, Буено, Нунеш, Невеш, Моутиньо, Хуанг, Коща, Поденс

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Варан, Шоу, Уан-Бисака, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Гарначо, Марсиал

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Вълците" успяха да спечелят първия мач на Хулиен Лопетеги начело на отбора в шампионата срещу Евертън след края на Световното първенство, но изпитанието пред тях в момента е много по голямо. Въпреки това, Уулвс могат да притежават известно самочувствие, тъй като в последната си среща с "червените" дяволи успяха да надделеят с минималното 0:1 на "Олд Трафорд". 

От друга страна, Манчестър Юнайтед показва страхотно настроение от подновяването на сезона и има две поредни победи, като към момента заема петата позиция в класирането. Под въпрос за Ерик тен Хаг остават Линдельоф и МакТоминей, докато Джейдън Санчо отново е извън състава предвиден за срещата. 

Една от големите звезди на Уулвърхямптън Бубакар Траоре също е под въпрос, след удар, който е получил на тренировка. Португалският нападател Педро Нето със сигурност ще пропусне мача заради контузия на глезена. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички