Маркъс Рашфорд: Чернокож съм и всеки ден съм горд с това


Маркъс Рашфорд: Чернокож съм и всеки ден съм горд с това
Снимка: Getty Images/Guliver

2303 0

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд използва личния си профил в социалната мрежа "Туитър", за да отговори на расистки атаки към самия себе си. Младията атакуващ футболист сподели, че е горд от факта, че е тъкмокож. Ето и всичко, което написа:

"Хората и социалната мрежа в най-лошата им светлина. Да, чернокож съм и живея всеки ден, гордейки се с това. Никой, нито някой коментар, може да ме накара да се почувствам различно. Така че, съжалявам, ако сте търсили голяма реакция, просто няма да я получите тук" - първо написа той.

След което, добави още едно съобщение: "Няма да споделя снимки на написаното. Това би било безотговорно, а и можете да си представите, че няма нищо оригинално там. Имам красиви деца с всякакъв цвят на кожата, които ме следват, и които не трябва да четат това. Красиви цветове на кожата, които само трябва да бъдат повод за празник".

Всичко това се е случило след дербито срещу Арсенал, завършило при нулево равенство. А в един момент от двубоя се наложи принудителна смяна и се появи информация, че Скот Мактоминей е напуснал игра заради разстройство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички