Марчело Липи: Ройс е опасен, но Ювентус е фаворит срещу Дортмунд


Марчело Липи: Ройс е опасен, но Ювентус е фаворит срещу Дортмунд
Снимка: Gulliver/Getty Images

1390 0

Бившият наставник на Ювентус и Италия Марчело Липи коментира предстоящия сблъсък от Шампионската лига между Борусия Дортмунд и Ювентус. Според него, мачът ще е оспорван, но "Старата госпожа" има всички качества, за да се класира за четвъртфиналите.

Липи, който в момента е директор в китайски клуб, вярва, че Ювентус не може да бъде в по-добра форма преди предстоящия двубой. "Отборът се намира в най-доброто си състояние. Има девет точки аванс пред Рома и може да кажем, че нямат конкуренция в Серия А.Сигурен съм, че ще видим внимателен, концентриран и мотивиран тим. Ювентус има всичко необходимо, за да победи Борусия - стадионът, играчите, атмосферата...Във футбола винаги има изненади, но според мен Ювентус е фаворит. Разбира се, трябва да подходи с уважение и предпазливост", заяви италианецът

Някой букмейкъри определят германския тим като фаворит в сблъсъка, въпреки неубедителното представяне през последния сезон в Бундеслигата. Липи обаче не мисли, че формата в първенството ще се отрази на представянето на отбора в Шампионската лига. Борусия записа три поредни победи в последните си срещи и се отдалечи от зоната на изпадащите.

"Те определено се завърнаха към обичайното си представяне. Ювентус трябва да внимава, най-вече на бързи контраатаки. Имат много добри футболисти, като Марко Ройс, които могат да отбележат по всяко време.", сподели Марчело Липи.

Двубоят между Ювентус и Борусия Дортмунд е тази вечер от 21:45 ч. българско време, като в първата среща италианците са домакини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички