Алегри засипа Борусия с комплименти, но подчерта: Това не е финал


Алегри засипа Борусия с комплименти, но подчерта: Това не е финал

1695 0

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри охлади страстите на феновете преди двубоя срещу Борусия (Дортмунд) от осминафиналите в Шампионска лига утре вечер в Торино.

Бившият наставник на Милан предупреди, че най-важно преди мача е спокойствието, както и разумната игра от страна на неговите футболисти.

"Това определено не е мачът на сезона. Не е финал, това е първият мач от осминафиналите, така че имаме 180 минути пред себе си", коментира Алегри.

"Борусия е в страхотна форма, в каквато сме и ние, така че се изисква най-вече спокойствие, спокойни глави и техника. Това е важен мач, но определено не е най-решаващият за сезона.

Това не е мач в Серия А или Бундеслигата. Това е първият от два мача и трябва да се опитаме да ги спрем в атака, защото знаем, че играят с много техника и висока скорост. Трябва да ги ограничим максимално.

Никой не казва, че Борусия е по-добър отбор от нас, но техните четирима офанзивни футболисти са много  бързи и много технични. Те играят организиран и добър футбол, особено в атака", продължи да хвали съперника Алегри.

"Нашата цел е да продължим напред. Утре ще играем вкъщи, така че е от голямо значение да не допуснем гол, тъй като Борусия обича да бележи често. Наясно сме, че имаме голям шанс да се класираме напред, но трябва да уважаваме отбора на Борусия, който направи страхотни неща през последните години".

Алегри коментира и успехите на своя колега Юрген Клоп.

"Юрген Клоп направи невероятни неща на европейската сцена в последните години. Той реконструира своя тим от 2006 година насам и е голям треньор", сподели италианският спец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички