Манчестър Юнайтед "възкръсна от ада", за да разбие безидеен Ливърпул (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед "възкръсна от ада", за да разбие безидеен Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8634 0

Манчестър Юнайтед поднесе поредната изненада от началото на Висшата лига, след като шокира футболната общественост с безспорния си успех над Ливърпул с 2:1. В герои за "червените дяволи" се превърнаха Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд, които забиха по едно попадение в началото на двете полувремена. Почетното попадение за гостите бе дело на Мохамед Салах.

Домакините, които влязоха в срещата с две ужасяващи загуби и бойкотирани от своите фенове, подложиха вечния съперник на дълбока преса от първата секунда, докато мърсисайдци не успяха да отговорят по никакъв начин на „червените дяволи“. Усилията и труда на възпитаниците на Ерик тен Хаг можеха да се възнаградят още в деветата минута, когато топката попадна в Еланга, но опитът му се отби в гредата.

Точно след четвърт час обаче дойде и дебютното попадение в срещата, което бе дело на Джейдън Санчо. Той получи топката в наказателното поле, залъга безкрайно опитният Джеймс Милнър и прати топката в мрежата на противниковата врата. В следващите 15 минути Ливърпул продължаваше да не се противопоставя на „червените дяволи“ по никакъв начин, но тогава дойде и неговият период.

В последната третина от първата част Ливърпул заигра своята игра и натисна съперника си, който започна и да допуска грешки. След такава Фернандеш бе напът да си вкара грациозен автогол, но Мартинес застана на пътя му и изби топката.

Втората част започна със сериозен натиск на гостите, но попадението на Маркъс Рашфорд в 53-ата минута разби амбициите на Юрген Клоп и комапиния. Английскиият национал използва скороста си и завърши пас на Марсиал с неспасяем удар.

В следващите атаки натискът стана равностоен и двата тима си размениха по няколко опасни положения, но те не промениха резултата. Рашфорд имаше две чисти положения, които не реализира.

В 81-ата минута Салах успя да се възползна от разбъркване в противниковото наказателно поле, но почетното му попадение не успя да спаси мърсисайдци. 

По този начин победителите дори успяват да изпреварят Ливърпул във временното класиране, тъй като събират 3 точки, докато "червените" остават с две точки от последователните равенства. Ерик тен Хаг и компания заемат 14-а позиция, докато противниците им - 16-а. 

Първо полувреме:

Срещата започна с натиск на домакините, който принуди двата тима да играят пред вратата на Алисон. Около 7-ата минута "червените дяволи" получиха право за изпълнение на фаул, но опитът на Ериксен не затрудни гостите. 

В 9-ата минута Бруно Фернандеш спечели единоборство с Джо Гомес и отклони с шпагат към Еланга, като вторият изпрати топката в страничната греда! 

Гол! Усилията на Манчестър Юнайтед дадоха резултат след четвърт час игра, когато Джейдън Санчо получи пас в наказателно поле, залъга бранителите на мърсисайдци и хладнокръвно прати топката във вратата на противника! 1:0!

Ливърпул си върна контрола над срещата след 35-ата минута и бе близо до изравняване, но само късметът спаси домакините. В 43' мърсисайдци изпълниха корнер, а не след дълго топката се озова в Фернандеш.

Португалецът реши да избива, но се получи като опит за стрелба и бе напът да си вкара умопомрачителен автогол, но Мартинес се оказа на пътя на топката и предотврати грешката. 

Второ полувреме:

Гол! Маркъс Рашфорд удвоява разликата в 53-ата минута и за пореден път вкарва на мърсисайдци на "Олд Трафорд"! Той завърши светкавична контраатака на съотборниците си, като асистенция получи от Марсиал, появил се от резервната скамейка на полувремето! Англичанинът се впусна на скорост и надбяга противниковата отбрана, а ударът му бе неспасяем! 2:0!

Ливърпул започна втората част, както завърши първата - с мисъл за гол и много агресия, но той сериозно бе разклатен след ранното попадение на Рашфорд. След него последваха опити към двете врати, но Алисон и Де Хеа се справиха по съвършен начин. Първо Диас опита, а после и вторият голмайстор пробва рефлекса на бразилския страж.

В 75-ата минута Рашфорд за пореден път смълча критиците си тази вечер, тъй като наниза трима противникови играчи и отправи удар, който обаче премина над напречната греда и не успя да вкара второто си попадение в срещата.

След пет минути Мартинес, който спаси ударът на Фернандеш през първата част, бе напът да си отбележе автогол, тъй като се опита да избие противниково центриране, но Де Хеа изби!

Гол! След въпросното избиване в 81-ата минута последва корнер, при който се получи известно неразбирателство, а при него - серия удари към испанския национал. При втория Салах успя да промуши кълбото във вратата на Юнайтед! 2:1! 

Стартови състави:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): 1. Давид де Хеа - 12. Тайрел Маласия, 6. Лисандро Мартинес, 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот - 39. Скот МакТоминей, 14. Кристиан Ериксен - 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернандеш (к), 36. Антъни Еланга - 10. Маркъс Рашфорд

ЛИВЪРПУЛ (4-3-3): 1. Алисон - 26. Андрю Робъртсън, 4. Върджил ван Дайк, 2. Джо Гомес, 66. Трент Александър-Арнолд - 19. Харви Елиът, 14. Джордан Хендерсън (к), 7. Джеймс Милнър - 23. Луис Диас, 9. Роберто Фирмино, 11. Мохамед Салах

Преди мача:

Домакините от Манчестър влизат в неочаквана и ужасяваща серия от две шампионатни загуби в двубоя. Те не успяха да се противопоставят на Брайтън и Брентфорд, губейки с 1:2 и 0:4.

От другата страна Ливърпул също остави "горчивина" в привържениците си, тъй като сезонът започна с победа над Манчстър Сити за "Къмюнити Шийлд", но последваха две ремита с новака Фулъм и Кристъл Палас, съответно 2:2 и 1:1. За днешната среща на разположение няма да бъде и звездното попълнение Дарвин Нунес, получил глупав червен картон в последната среща. 

Вечните "врагове" премериха сили в лятната си подготовка, когато изиграха контрола в Банкок, завършила с категоричното 4:0 за "червените дяволи". Във въпросната среща имаше куп чисти положения за мърсисайдци през втората част, но резултатът остана категоричен. 

Двата тима влизат в срещата, съответно от 19-а и 15-а позиция, но възпитаниците на Юрген Клоп са определяни за тотални фаворити. Един от факторите и липсата на сериозна домакинска подкрепа, тъй като са планувани бойкоти заради управлението на Юнайтед. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички