Манчестър Юнайтед съсипа завръщането на Рууни на "Олд Трафорд"


Манчестър Юнайтед съсипа завръщането на Рууни на "Олд Трафорд"
Снимка: Guliver/GettyImages

2609 0

Манчестър Юнайтед се върна на върха в класирането на Висшата лига. 20-кратните английски шампиони изиграха нов силен двубой у дума и разгромиха с 4:0 над Евертън при завръщането на Уейн Рууни на "Олд Трафорд".

Нападателят на "карамелите" беше посрещнат с бурни аплодисменти, а в 80-те си минути на терена изпусна едно добро положение. Иначе Юнайтед диктуваше играта през почти цялото време, а още в 4' Антонио Валенсия блесна с превъзходен гол от дистанция.

В 83' Михтарян реализира след чудесно подаване на Ромелу Лукаку, а бившият нападател на "карамелите" сам реализира 3-ия гол и показа бурно радостта си, въпреки че прекара доста години на "Гудисън Парк". Крайното 4:0 оформи Антони Марсиал, който си изработи дузпа, която сам реализира в продълженията.

Манчестър Юнайтед се върна на върха в класирането, изравнявайки се по точки със съседа си - Сити. Двата тима имат по 13 точки, а освен това имат и идентична голова разлика - 16:2.

Евертън за пореден мач остана без гол, а воденият от Роналд Куман тим има само 1 победа в гостуване през цялата календарна 2017 година.

"Червените дяволи" започнаха срещата по великолепен начин и още в 4' успяха да открият резултата. От лявото крило Матич намери Валенсия на обратния фланг. Той от своя страна от границата на наказателното поле вкара брилянтен гол в горния ляв ъгъл на вратата на Евертън - 1:0 за домакините.

До края на полувремето абсолютен господар бяха възпитаниците на Жозе Моуриньо, а на два пъти Ромелу Лукаку се размина с гол срещу бившите си съотборници.

В началото на второто полувреме Евертън имаха първия си реален шанс. Рууни се озова очи в очи с Де Хеа, но испанският страж успя да спаси. Лукаку се отчете с нов пропуск в 55', когато не успя да овладее топката в пеналтерията на Евертън, а в 61' Сигурдсон също пропусна сам срещу Де Хеа, париран от стража на домакините.

В 65' Хуан Мата стреля от пряк свободен удар, но топката срещна страничната греда на пазената от Джордан Пикфорд врата.

5 минути по-късно Ашли Йънг направи страхотен пробив по лявото крило и успя да подаде на Джеси Лингаард, но крилото от 5 метра прати топката над вратата.

В 83' мачът беше решен окончателно. Защитник на Евертън не успя да изнесе добре топката и подаването му рикошира във Фелайни. Кълбото се озова в Лукаку, който проби в наказателното поле, ангажира вниманието на защитниците и подаде на Михтарян, който комфортно реализира за 2:0.

В последните минути Ромелу Лукаку успя да накаже бившите си съотборници за 3:0, а от дузпа Антони Марсиал реализира за 4:0 - това бе и крайният резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички