Манчестър Юнайтед си осигури комфортна преднина срещу Нотингам и вече мисли за финала на Карабао Къп (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед си осигури комфортна преднина срещу Нотингам и вече мисли за финала на Карабао Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3447 0

Манчестър Юнайтед успя да победи Нотингам Форест в първия полуфинал между двата тима в надпреварата за Купата на Лигата. "Червените дяволи" се добраха до успех с 3:0 като гост и улесниха работата си за реванша на "Олд Трафорд".

Гостите от Манчестър бяха по-добрия отбор през по-голямата част от времето и заслужено затвориха мача с класическото 3:0.

Първото попадение бе дело на Маркъс Рашфорд, който не спира да бележи под ръководството на Ерик тен Хаг. Младият британец проби отлично и завърши атаката с прецизен удар в шестата минута.

В края на първото полувреме пък Ваут Вегхорст отбеляза дебютното си попадение за "дяволите", след като направи добавка след пропуск на Анотни, а крайното 3:0 оформи Бруно Фернандеш в самия край на мача със удар извън наказателното поле.

Реваншът между двата тима е точно след седмица, а на Нотингам ще му трябва чудо, ако иска да се класира на финала на надпреварата на "Уембли".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Манчестър Юнайтед съумя да поведе още в шестата минута. Момчетата на Тен Хаг успяха майсторски да излязат от пресата на Нотингам в собственото си поле. Топката бе предоставена на Рашфорд, който направи чудесен пробив, влезе в наказателното поле и с прецизен удар откри - 1:0 за Юнайтед. Последваха два шанса пред Антони от идентични ситуации и дистанция. Първият му удар мина на сантиметри от вратата на Хенеси, а следващият бе далеч от целта.

В 23-ата минута Нотингам показа живец в играта си. Домакините хванаха "червените дяволи" на контраатака и не им оставиха шанс. Топката бе подадена на Сам Съридж, който я вкара във вратата на Де Хеа, но след това ВАР се намеси и отмени попадението заради засада. Минути след това Скарпа нанесе много силен удар от воле извън наказателното поле, но реакцията на Де Хеа бе отлична и опази вратата си суха.

Антони направи още един голям пропуск в 32-ата минута. Бразилецът бе изведен по чудесен начин в наказателното поле очи в очи с Хенеси, но стреля право в него и пропусна да удвои преднината на своите. В самия край на първото полувреме Каземиро направи чудесен пробив, предоставяйки топката на Антони, който стреля от дъгата на наказателното поле, но пропусна. Впоследствие обаче Ваут Вегхорст вкара топката с успешна добавка и се разписа за пръв път с екипа на "дяволите" - 2:0 за Юнайтед.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна много борбено. В 53-ата минута се откри шанс пред Данило, но неговият удар не силен и не бе заплаха за Давид Де Хеа. Няколко минути по-късни Юнайтед изгради чудесна офанзива. Топката стигна до Кристиан Ериксен, чийто удар обаче разтресе напречната греда на хенеси.

В 60-ата минута Бренан Джонсън отпрати истинско торпедо към вратата на Де Хеа, но ударът му мина на сантиметри от гредата. След това "дяволите" поеха инициативата, а добри шансове бяха пропуснати от резервите Факундо Пелистри и Фред.

В следващите минути и двата тима действаха офанзивно - Нотингам искаше да се добере до поне едно попадение, а Юнайтед искаше да направи преднината си по-комфортна. В 89-ата минута Бруно Фернандеш направи страхотна добавка извън наказателното поле и оформи крайния резултат - 3:0 за Юнайтед.

Стартови състави:

Нотингам Форест: Хенеси, Уоръл, Гибс-Уайт, Съридж, Джонсън, Фройлър, Орие, Маккена, Данило, Скарпа, Лоди

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Линдельоф, Мартинес, Уан-Бисака, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Рашфорд, Вегхорст

Преди мача:

Възпитаниците на Ерик тен Хаг се приближават до първи финал за годината, където биха срещнали някой измежду Саутхемптън и Нюкасъл, а междувременно логично биват определяни за фаворити в първия полуфинал.

И двата тима няма да разчитат на шестима играчи, като ключови имена са Далот, Марсиал и Санчо. Бианконе, Ниакате и Ричардс пък са част от отсъстващите за домакините. 

За последен път един срещу друг се изправят през декември, когато е първата им среща от 99-а година насам. На "Олд Трафорд" възпитаниците на Тен Хаг печелят с 3:0, а в последния мач от миналия век именно като гости "червените дяволи" громят с 8:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички