Манчестър Юнайтед се възползва от издънката на Нюкасъл: Изравни "свраките" и дръпна на Ливърпул (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед се възползва от издънката на Нюкасъл: Изравни "свраките" и дръпна на Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2751 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед записа много важна победа в битката за топ 4 във Висшата лига. "Червените дяволи" сломиха с минималното 2:0 Уулвърхемптън на "Олд Трафорд".

По този начин "червените дяволи" се възползваха от равенството на Нюкасъл и изравниха по точки "свраките" (66 точки). В същото време бе оформена преднина от четири точки пред петия Ливърпул, който е с 62 пункта.

Първото попадение в срещата падна в 32-рата минута. Тогава Антони бе изведен от Фернандеш в наказателното поле и комбинира успоредно на голлинията с Антони Марсиал, който на полуопразнената врата нямаше как да не вкара. В последните секунди от мача пък на контраатака Фернандеш изведе Гарначо, който напредна с топка в крака и добре преодоля Бентли.

Стражът на гостите Бентли е с основни заслуги за само двата допуснати гола, след като на няколко пъти се намеси много добре. Неговият колега на отсрещната врата пък отново се прояви с една несигурна проява, което се забелязва често в последно време. Той излезе неразчетено и без малко не си изкара червен картон.

В следващия, предпоследен кръг от Висшата лига, Манчестър Юнайтед гостува на Борнемут (20.05), докато Уулвърхемптън посреща у дома борещия се за оцеляване Евертън (20.05).

Ето и как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 9-ата минута гостите сбъркаха при разиграване в собствената си половина и топката попадна в Антони. Той напредна и стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе слаб и покрай вратата.

В 28-ата минута Бруно Фернандеш стреля опасно от пряк свободен удар на добра позиция. Топката бе насочена към горния ляв ъгъл, но Бентли се намеси добре и спаси.

След половин час игра Антъни бе намерен непокрит на далечната греда с центриране, но отправи отчайващ удар с глава от отлична позиция.

32' - 1:0! Антони бе изведен по чудесен начин от Фернандеш и този път не се засуети и комбинира с Марсиал, който вкара топката в полуопразнената врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първата половина от второто полувреме темпото бе значително по-ниско от първата част. Двата отбора не създадоха нищо опасно пред някоя от двете врати. Освен това силите се изравниха, като Юнайтед все пак повече търсеше гола, за да подсигури успеха си.

В 70-ата минута Де Хеа излезе неразчетено извън наказателното поле, въпреки че имаше двама съотборници, които да покрият опонента. Испанският страж не успя да изчисти топката и за малко не фаулира съперника, с което рискува и червен картон. Контактът обаче се размина с малко.

90+4' - 2:0! В последните секунди от мача на контраатака Фернандеш изведе Гарначо, който напредна с топка в крака и добре преодоля Бентли.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Аут за "червените дяволи" са Дони ван де Беек, Скот Мактоминей, Лисандро Мартинес, Фил Джоунс поради травми, както и Мейсън Грийнууд заради проблеми извън терена. Тен Хаг сподели на пресконференцията пред сблъсъка, че Маркъс Рашфорд остава под въпрос. Чикиньо и Калайджич са аут за гостите.

В последните пет двубоя между тези съперници няма нито едно равенство - 4 успеха за Юнайтед и 1 за Уулвс. Прави впечатление, че всеки от последните им три дуела завършва при точен резултат 1:0 за госта (4 от последните пет мача приключват със само един гол).

В подреждането Манчестър Юнайтед е с 63 точки от 34 мача на 4-тата позиция. С точка по-малко, но и мач повече е Ливърпул на пето място. Уулвърхемптън пък е 13-и с 40 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички